Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ BTTDD, TA ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ DEB

0 σχόλια Share:

Οι άνθρωποι της μειονότητας κραύγασαν πάλι !!!

cc88f2d6d7efb87c36fab36d95f2f33a_XL

Το γεύμα γνωριμίας που παρέθεσε στις 13/6/2014 στα Ίψαλα, προς τους αιρετούς της Δυτικής Θράκης ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας(BTTDD), σφραγίστηκε από την φράση του μουφτή Ξάνθης ¨Ο κύριος πρόεδρος είπε πως οι δήμοι στην Τουρκία πέταξαν. Μάλιστα πέταξαν τόσο που αγνοώντας την Δυτική Θράκη πήγαν στην FYROM (σημ μεταφρ : εννοείται πως ο ψευδομουφτής μίλησε για Μακεδονία) και στην Αλβανία. Μάλιστα αυτό δεν ήταν αρκετό, πήγαν και στην Ουγκάντα !¨.

Στο γεύμα που οργάνωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας (BTTDD) μετείχαν ο πρόεδρος Τανέρ Μουσταφάογλου, οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ και Ερόλ Κασίφογλου, ο Ισμαήλ Μπεϊλί-πρόεδρος του παραρτήματος Κεσσάνης του BTTDD, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι νεοκλεγέντες δήμαρχοι Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ και Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη της κεντρικής επιτροπής του DEB και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του DEB. Εντύπωση προκάλεσε πως δεν μετείχε κανένα μέλος του δήμου Κομοτηνής.

Στην συγκέντρωση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, ενώ ανακοινώθηκε πως στις 3 Ιουλίου θα οργανωθεί στο Μεγάλο Δέρειο ιφτάρ ανοιχτό για τον κόσμο και ότι ο σύλλογος θα ανοίξει παράρτημα και στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Τανέρ Μουσταφάογλου-πρόεδρος του BTTDD, είπε πως ήθελαν να γνωριστούν με τους υποψήφιους και τους επιτυχόντες των τοπικών εκλογών και πρόσθεσε πως ¨Οι ψήφοι που πήρε το κόμμα DEB έστειλαν μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, στις τοπικές αυτoδιοικήσεις, στο τουρκικό κράτος και στην τουρκική κυβέρνηση¨.

Ο Μουσταφάογλου είπε : ¨Πρέπει στο μέλλον να πετυχαίνουμε την σύμπνοια. Φορείς που επιθυμούν στήριξη ας έρθουν στον σύλλογο μας, θα βοηθήσουμε όσο φτάνει η ισχύς μας.

Πέρσι οργανώσαμε ιφτάρ που είχε την επωνυμία ¨Ο βασιλιάς είναι γυμνός¨. Το τραίνο της Φιλίας πήγε στην Θεσσαλονίκη. Οργανώσαμε κοινές δραστηριότητες μεταξύ των γυναικών μας. Φιλοξενήσαμε περίπου 500 μαθητές. Πιστεύω πως εκτελέσαμε ένα ιστορικό καθήκον.

Μπορούμε μαζί με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να καταρτίσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι ισχυροί αλλά δεν το χρησιμοποιούμε. Πρώτα πρέπει να το επιδιώξουμε. Είναι ανάγκη η δομή του DEB να ενδυναμωθεί. Εάν σκέπτονται για εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορούμε να συνδράμουμε.

Σε κάθε ευκαιρία πρέπει να είμαστε μαζί. Εμείς υπάρχουμε για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες σας. Στο μέλλον ιδρύουμε ένα παράρτημα στην Ανδριανούπολη. Μαζί με το Ίδρυμα Τούρκων Ρούμελης θα οργανώσουμε στις 3/7 ένα ιφτάρ στο χωριό Μεγάλο Δέρειο. Επίσης θα οργανωθούνε πάλι στο Φεσχανέ Βαλκανικές Μέρες Θράκης¨.

Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε είπε πως η δουλειά αυτών που εξελέγησαν από τώρα και μετά είναι δύσκολη και είπε : ¨Συγκρούονται δύο ελέφαντες και εσείς είστε στο ενδιάμεσο. Η Δυτική Θράκη είναι γεμάτη με φίδια και αυτά βρίσκονται στα πόδια σας. Εσείς είστε υποχρεωμένοι να πετύχετε. Θα συνθλιβείτε κάτω από την ελληνοτουρκική φιλία. Θα σας διασύρουν επειδή είστε Τούρκοι. Στην Ελλάδα επειδή ήρθατε σε ένα μέρος θα σας διασύρουν από την άλλη πλευρά¨.

Ο Μέτε συνέχισε λέγοντας : ¨Ο κύριος πρόεδρος είπε πως οι δήμοι στην Τουρκία πέταξαν. Μάλιστα πέταξαν τόσο που αγνοώντας την Δυτική Θράκη πήγαν στην FYROM και στην Αλβανία. Μάλιστα αυτό δεν ήταν αρκετό, πήγαν και στην Ουγκάντα ! Μάλιστα πέταξαν. Και αυτοί που έφυγαν από την Δυτική Θράκη και αυτοί πέταξαν. Δυστυχώς δεν μπορούν να δούνε κάτω από τα πόδια τους. Το να γίνεις κάτι είναι πολύ εύκολο στην Δυτική Θράκη. Αλλά το να μείνει κάτι και να μπορέσεις να κάνεις κάτι στην Δυτική Θράκη είναι πολύ δύσκολο.

Στην Τουρκία μεταδόθηκε μια τέτοια οθωμανική αρρώστια, αγκαλιάσματος των μουσουλμάνων ακόμη και στην άλλη άκρη του κόσμου. Ενώ για τους εξ αίματος που έχουν ίδια ψυχή ανθρώπους τηρείται μια στάση τύπου ¨αυτοί όπως και να έχει είναι δικοί μας, ας περιμένουν¨. Εγώ είμαι 8 χρόνια μουφτής. 6 χρόνια τώρα παραπονιέμαι για αυτά. Στην αρχή κάποιοι έλεγαν ¨τρελός είναι¨ ή ¨μα τι λέει ;¨. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια λένε ¨μουφτή μου καλά έλεγες¨.

Κοιτάξτε το λέω ξανά. Σε ορισμένα μέρη, η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, οι δήμαρχοι της και οι μουφτήδες της, δυστυχώς δεν έχουν την αξία ενός κατοίκου της Ουγκάντας ! Μπαίνοντας στην Τουρκία στα σύνορα, ο αστυνομικός πήρε το διαβατήριο μου και μου είπε ¨Που πάς ; ¨. Δεν μπορεί καν να πει ¨Που πάτε ;¨.

Φτάσαμε στα σύνορα. Φτάνετε στην Τουρκία. Παπάς είστε, μουφτής είστε δεν είναι σαφές ! Ψάχνονται τα πράματα σας, ενώ ερωτάσθε αν έχετε ηλεκτρονικά είδη !

Στην Τουρκία υπάρχουν τέτοιοι Δυτικοθρακιώτες που λέγοντας πως ¨Εγώ θα διοικήσω την Δυτική Θράκη¨, καταπιέζουν την Δυτική Θράκη. Είμαστε θύματα τέτοιων, μας ανησυχούνε.

Επιθυμώ να δώσω δύο παραδείγματα. Μας είχαν πει πως θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην υγεία. Έστειλα άρρωστο, απάντηση δεν υπήρξε.

Μετείχαμε σε σύνοδο σχετική με τα βακούφια. Έγινε λόγος για τα τζαμιά. Περιγράφηκαν σχέδια 6,5 δις $. Τους είπα ¨Ας μου δώσουν εμένα 100 χιλ $ και κάνω τζαμιά στην δυτική Θράκη¨. Το τζαμί στην Γενισέα είναι οθωμανικό μνημείο. Στο Κόσοβο δηλαδή είναι οθωμανικά μνημεία και αυτό δεν είναι ;

Θα κάνουν εξετάσεις για τους Τούρκους του εξωτερικού. Μα για ποια εκπαίδευση μιλάτε ; Στην Άγκυρα στο τραπέζι λένε, αυτός είναι άνθρωπος αυτής της θρησκευτικής κοινότητας, ο άλλος είναι της αλληνής και τα αιτήματα για υποτροφία απορρίπτονται !

Προειδοποιήσαμε, παρακαλέσαμε, τίποτε δεν γίνεται. Δεν θα υποκύψουμε. Και τους αρρώστους μας και τα αιτήματα μας θα τα στηρίξουμε εμείς.¨.

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ευχαρίστησε όλους όσους στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου στήριξαν την Εθνική Ομάδα-DEB και είπε πως ¨η μειονότητα όντας ενωμένη κέρδισε¨.

Ο Αλή Τσαβούς είπε : ¨Συμφωνώ και εγώ με τα βάσανα που ανέφερε ο μουφτής μας. Οι νέοι μας και τα παιδιά μας δεν θέλουν μια τέτοια ζωή για το αύριο τους. Δεν τρώνε, δεν πίνουν αλλά διασφαλίζουν μια καλή εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Αλλά πάλι εντέλει αυτά περνάνε τον χρόνο τους είτε στα καφενεία είτε στα χωράφια !

Τον τελευταίο καιρό φτάσαμε να μην μιλάμε καθόλου για τα μειονοτικά θέματα. Για ποιο λόγο ; Λόγω της οικονομικής κρίσης. Βιώνουμε μια μεγάλη μετανάστευση. Η μειονότητα έχει κατά προτεραιότητα ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Το πλοίο πήρε νερό και βουλιάζει ! Τρία χρόνια αργότερα στο ύφασμα που φοράμε δεν θα πιάνει μπάλωμα. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης λένε το εξής : Οικονομικά τελειώσαμε, πεινάμε ! Δε είμαστε σε κατάσταση να ενδιαφερθούμε για τα μειονοτικά θέματα ! ¨.

Στην συγκέντρωση τον λόγο πήραν επίσης οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Ριντβάν Αχμέτ, Τζεμίλ Καμπζά και Ισμέτ Καντί, ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος της νομαρχιακής Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, οι πρώην πρόεδροι του BTTDD Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ και Ερόλ Κασίφογλου, ο σύμβουλος στην περιφέρεια Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά και ένας Ξανθιώτης ομογενής. Ο Ξανθιώτης ομογενής ζήτησε την κατασκευή τζαμιού στην συνοικία Δροσερό της Ξάνθης.

Η συγκέντρωση τελείωσε αργά το βράδυ.

Περ.Ρόντοπ Ρουζγκαρί 13/6/2014

Σχ : Παρακαλούμε αυτούς που κάνουν αναδημοσίευση των στοιχείων που ¨βγάζουμε¨, να αναφέρουν και την πηγή. Η ακόμη καλύτερα όποιος θέλει ας μας προσλάβει !

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ DEB ME TON AMEΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΞΕΝΟ !

Next Article

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sed amet, leo. tempus id, commodo mattis at mi,