Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΙ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ

0 σχόλια Share:

Άβυσσος μεταξύ του μουφτή Μέτε και των αντιπροέδρων της DK

04d0f2696d16566e5bdfbe403fbe427b_L

O εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε την περασμένη Τρίτη μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού Τσινάρ FM, μεταξύ πολλών άλλων είπε και τα εξής :

….Υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Ο ένας (Ιλχάν Αχμέτ) κάνει το ναμάζι του πίσω από τον Σινίκογλου. Ο άλλος (Τσετίν Μάντατζι) φιλά το χέρι του προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής….

…Εγώ θα ζητήσω από την Συμβουλευτική Επιτροπή την αποβολή των δύο αντιπροέδρων…¨

Μετά από αυτές τις δηλώσεις οι Ιλχάν Αχμέτ και Τσετίν Μάντατζι εξέδωσαν τις παρακάτω γραπτές ανακοινώσεις :

Ιλχάν Αχμέτ : Αναφορικά με κάποιες σπέκουλες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ιφτάρ στο αμερικανικό προξενείο, επιθυμώ να δηλώσω τα εξής : Η τέλεση του απογευματινού ναμαζιού μετά από το ιφτάρ, η ανάγνωση του εζάν, αποτελεί στάση ενός μουσουλμάνου που έχει κρατήσει την νηστεία. Και το ναμάζι μου δεν το έκανα πίσω από έναν χριστιανό, αλλά στα πλαίσια των θρησκευτικών κανόνων έγινε πίσω από έναν μουσουλμάνο. Θεώρησα πως η εκ μέρους των διορισμένων μουφτήδων τέλεση του ναμαζιού σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες δεν εμπεριείχε κάτι το επιβλαβές, και πιστεύω πως η χρήση του περιστατικού αυτού ως πολιτικού υλικού αποτελεί αγένεια και παράβαση του πνεύματος του Ραμαζανιού και της Ισλαμικής νοοτροπίας. Καταγγέλλω αυτούς που το χρησιμοποίησαν έτσι και τους αφήνω στην κρίση του Θεού.

Η μειονότητα μας και εγώ δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την ψυχολογική κατάσταση και τις κινήσεις κατάθλιψης του εκλεγμένου μουφτή που μίλησε στον ραδιοσταθμό Τσινάρ FM. Όντας ο ίδιος θρησκευτικός ηγέτης πρέπει να μάθει την ιερότητα του να κάνει ναμάζι, ότι στο Ισλάμ το ναμάζι τελείται για τον Αλλάχ και ότι δεν υπάρχει θεολογική τάξη όπως γίνεται στον χριστιανισμό. Χώρος επίλυσης των μειονοτικών θεμάτων είναι η πολιτική και δεν πάει σε κανένα να κάνει πολιτική μέσω της θρησκείας, πολύ περισσότερο δε δεν συνάδει με τις αρχές και τις εντολές της ισλαμικής θρησκείας. Από τους εκλεγμένους μουφτήδες η προσδοκία είναι να δραστηριοποιούνται στον θρησκευτικό τομέα και να συμβάλλουν στον κόσμο μας μόνο σε αυτόν. Αυτή είναι η ευθύνη που τους έδωσε ο κόσμος μας. Την ευθύνη για την πολιτική την έδωσε στους πολιτικούς. Εάν όμως η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι και οι θρησκευτικοί μας εκπρόσωποι θέλουν να περάσουν στο πεδίο της πολιτικής, τότε μπορούν να βγάλουν το σαρίκι τους και να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου…. Η μειονότητα αυτή δεν είναι αυτή που ήταν πριν από 30 χρόνια, η μειονότητα αυτή πλέον είναι μια σύγχρονη συνειδητή μειονότητα που σκέφτεται με την θρησκευτική και εθνική της καταγωγή και το εκπαιδευτικό της επίπεδο. Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην μειονότητα είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία όπως παλιά με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις και στους πολιτικούς¨.

………………

……………..

Eφ. Τρακιανίν Σεσί 3/8/2013

Σχ : Στο ιφτάρ που έγινε στο αμερικανικό προξενείο μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και οι δύο εν λόγω πρώην βουλευτές. Ο τουρκομουφτής Ξάνθης Μέτε λοιπόν όταν είδε ότι προσευχήθηκαν πίσω από τους νόμιμους μουφτήδες που επίσης βρισκόταν εκεί, ¨κουντούρντισε¨! Εξ ου και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους !

Previous Article

ΙΑΒΕΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Next Article

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *