Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΚΑΡΦΙΑ¨ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕ

0 σχόλια Share:

Ιλχάν Αχμέτ : Έκλεισε πια η εποχή που οι εκλεγμένοι μουφτήδες έδιναν κατευθύνσεις στην πολιτική

ilhan-ft1

Ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ προέβη σε ιδιαίτερα σημαντικές δηλώσεις για τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Ο Ιλχάν Αχμέτ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο μουφτής Αχμέτ Μέτε μετέχοντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, είπε τα εξής : ¨Οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία όπως παλιά με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις και στους πολιτικούς¨. Στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει τα εξής :

Ας βγάλει το σαρίκι του και ας ζητήσει την ψήφο του κόσμου

Η μειονότητα μας και εγώ δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την ψυχολογική κατάσταση και τις κινήσεις κατάθλιψης του εκλεγμένου μουφτή που μίλησε στον ραδιοσταθμό Τσινάρ FM. Όντας ο ίδιος θρησκευτικός ηγέτης πρέπει να μάθει την ιερότητα του να κάνει ναμάζι, ότι στο Ισλάμ το ναμάζι τελείται για τον Αλλάχ και ότι δεν υπάρχει θεολογική τάξη όπως γίνεται στον χριστιανισμό. Χώρος επίλυσης των μειονοτικών θεμάτων είναι η πολιτική και δεν πάει σε κανένα να κάνει πολιτική μέσω της θρησκείας, πολύ περισσότερο δε δεν συνάδει με τις αρχές και τις εντολές της ισλαμικής θρησκείας. Από τους εκλεγμένους μουφτήδες η προσδοκία είναι να δραστηριοποιούνται στον θρησκευτικό τομέα και να συμβάλλουν στον κόσμο μας μόνο σε αυτόν. Αυτή είναι η ευθύνη που τους έδωσε ο κόσμος μας. Την ευθύνη για την πολιτική την έδωσε στους πολιτικούς. Εάν όμως η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι και οι θρησκευτικοί μας εκπρόσωποι θέλουν να περάσουν στο πεδίο της πολιτικής, τότε μπορούν να βγάλουν το σαρίκι τους και να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου…. Η μειονότητα αυτή δεν είναι αυτή που ήταν πριν από 30 χρόνια, η μειονότητα αυτή πλέον είναι μια σύγχρονη συνειδητή μειονότητα που σκέφτεται με την θρησκευτική και εθνική της καταγωγή και το εκπαιδευτικό της επίπεδο. Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην μειονότητα είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία όπως παλιά με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις και στους πολιτικούς¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 2/8/2013

Previous Article

AΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ

Next Article

ΑΝΑΓΚΑΙΑ EΠANΟΡΘΩΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *