Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

No Comments Share:

To TRT μετέδωσε ζωντανά από την Γλαύκη την τελετή για το καντήλι. 

Το TRT-1 μετέδωσε ζωντανά από το χωριό Γλαύκη της Ξάνθης το μεβλίτ. Η τελετή μεβλίτ που οργανώθηκε από την μουφτεία Ξάνθης επ΄ευκαιρία του καντηλιού Μιράτς μεταδιδόταν εναλλάξ με το μεβλίτ που γινόταν στο τζαμί Αχμέτ Χαμντί Χασεκί που πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην Άγκυρα από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Η ζωντανή σύνδεση από την Γλαύκη που έγινε το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, έγινε υπό τον συντονισμό των σκηνοθετών Μετίν Εντίρνελι και Ντεβρίμ Ουνλού. Ο κόσμος του χωριού βοήθησε επίσης την ομάδα του TRT. Στην διάρκεια του προγράμματος στην Γλαύκη, θρησκευτικοί λειτουργοί της μουφτείας Ξάνθης ανέγνωσαν τμήματα του Κορανίου και το μεβλίτ, ενώ χορωδία έψαλε ύμνους. Την προσευχή του προγράμματος στο καντήλι την έκανε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Στην τελετή αυτή στην Γλαύκη παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κούρτ, ο πρόεδρος του συλλόγου Τσινάρ Τζεγκίζ Ομέρ, ο σύμβουλος της περιφέρειας Μπουρχάν Μπαράν, ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη και πολλοί ομογενείς.

Εφ. Μιλλέτ 7/6/2013 

Previous Article

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΤΖΑΜΙ

Next Article

1/6/2013 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΕΤΕΜ ΣΑΡΙΣΟΥΛΟΥΚ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *