Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΜΦΗ ΜΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΑΡΝΙΤΣ !

0 σχόλια Share:

Μουφτής Αχμέτ Μέτε : ¨Η Δυτική Θράκη είναι ένα περίπλοκο μέρος¨

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ είχαμε στις 11/7/2012 μια σύντομη συνομιλία με τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε σχετικά με τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και την επίσκεψη του νέου προξένου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ. Ο μουφτής Αχμέτ Μέτε προέβη σε σημαντικές δηλώσεις στην εφημερίδα Μπιρλίκ και καταρχήν ευχήθηκε επιτυχίες στον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ

Ο Μέτε ανέφερε πως ¨Η Δυτική θράκη είναι ένα περίπλοκο μέρος και είναι δύσκολο να τους ικανοποιήσει όλους, αλλά παρατηρώντας τον νέο μας πρόξενο βλέπουμε έναν καλό άνθρωπο, ενώ εντύπωση προκαλούν οι πρώτες του επισκέψεις, πως και από πού άρχισε, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον σεβασμό με τον οποίο συμπεριφέρθηκε.

¨Η μουφτεία συνυφασμένη με τους ανθρώπους είναι επικεφαλής των φορέων στους οποίους προσφεύγουν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από θρησκευτική σκοπιά, από την άποψη της κοινωνικής ζωής και των κοινωνικών αναγκών¨.

Ο Αχμέτ Μέτε στην εδική για την εφημερίδα Μπιρλίκ δήλωση του ανέφερε τα εξής :

¨Κάθε κοινωνία έχει θεσμοθετημένους, ριζωμένους φορείς υπηρεσιών. Η καλύτερη στήριξη προς την κοινωνία είναι η στήριξη αυτών των ριζωμένων φορέων. Εγώ αυτό βλέπω. Μακάρι ο Θεός να δώσει την ευχή του σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν καλή αποστολή στην ελληνοτουρκική φιλία και στην μειονότητα μας. Υπό αυτή την έννοια πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ τυχερός πρόξενος. Ο Θεός να του δίνει μακροζωία, υγεία και επιτυχίες.

¨ Η μουφτεία είναι επικεφαλής των φορέων που βρίσκουν λύσεις σε όλα, ο κύριος Ιλχάν αυτό το αντιλαμβάνεται και αυτό είναι κάτι το πολύ καλό¨

Στον αγώνα της Δυτικής Θράκης είτε μας αρέσει είτε όχι οι φορείς της μουφτείας σταμάτησαν και ζητήθηκε βοήθεια χάριν της συνέχειας. Ο αείμνηστος Μεχμέτ Εμίν Αγκά έδωσε την καρδιά του σε αυτόν τον αγώνα και εξέτισε και φυλακή. Ο Ιμπραήμ Σερίφ συνεχίζει. Από αυτή την σκοπιά ο αγώνας για τις μουφτείες είναι πολύ σημαντικός για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Διότι είτε πρόκειται για παιδεία, είτα για βακούφια, είτε για θρησκευτική και εθνική ζωή, οι μουφτείες είναι σε όλα μέσα.

Το γεγονός ότι ο νέος πρόξενος αυτό το είδε, πραγματικά με τιμά και με κάνει να αισθάνομαι υπερηφάνεια. Πιστεύω πως μαζί με αυτόν τον φορέα θα εργαστούμε από κοινού και θα πετύχουμε ακόμη πιο ωραία πράματα, και για τον ίδιο και για την μειονότητα και για εμάς. Η μουφτεία συνυφασμένη με τους ανθρώπους είναι επικεφαλής των φορέων στους οποίους προσφεύγουν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από θρησκευτική σκοπιά, από την άποψη της κοινωνικής ζωής και των κοινωνικών αναγκών. Προφανώς ο κύριος Ιλχάν αυτό το αντιλαμβάνεται και αυτό είναι κάτι το πολύ καλό. Διότι σε άλλους καιρούς είδαμε ανθρώπους που επιχείρησαν να συνθλίψουν αυτούς τους φορείς. Υπήρξαν σημεία στα οποία υποστήκαμε ζημιές.

………………………¨

Εφ. Μπιρλίκ 11/7/2012

 Σχόλιο : Συγγνώμη αλλά αν οι υπογραμμισμένες προτάσεις δεν είναι μομφή για τον αποχωρήσαντα πρόξενο Σάρνιτς, τότε για ποιόν είναι ; Βέβαια τα λέει αφού έφυγε και μετά ο άλλος… 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F4

Next Article

ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ 1800 ΕΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

efficitur. fringilla leo. ut Nullam ut id