Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

Ο μουφτής Μέτε είχε επαφές στην Τουρκία

Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στις 13 Απριλίου πήγε στην Τουρκία καθώς ήταν καλεσμένος σε μια σειρά από εκδηλώσεις, ενώ είχε και συναντήσεις. Μετά από το ναμάζι στο τζαμί Σουλτάναχμέτ στην Κωνσταντινούπολη, μετείχε ως καλεσμένος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στα εγκαίνια έκθεσης που έγινε στο τζαμί Αγίας Σοφίας στα πλαίσια των Εορτασμών για την Εβδομάδα Γέννησης του Προφήτη. Στην έκθεση αυτή όπου σε καλλιγραφικές πλάκες αναφέρονται τα φυσικά χαρακτηριστικά του προφήτη Μωάμεθ μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ, ο αρχιμουφτής Βουλγαρίας, ο υπουργός Θρησκευτικών υποθέσεων του Μαυροβουνίου και πολλοί αξιωματούχοι.

Μετά από τα εγκαίνια της έκθεσης ο μουφτής Μέτε συναντήθηκε με Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που συνέχισαν τις σπουδές τους σε διάφορες σχολές και τους συμβούλεψε σχετικά με το μέλλον τους.Ο μουφτής Μέτε στις 14 Απριλίου μετείχε στην ¨Εναρκτήρια τελετή Γέννησης του προφήτη¨ που οργάνωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στο κλειστό αθλητικό κέντρο Σινάν Ερντέμ στην Κωνσταντινούπολη. Στα εγκαίνια αυτά μετείχαν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, ο πρόεδρος του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τορμπάς, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού, ο αστυνομικός διευθυντής Χουσείν Τσαπκίν, βουλευτές, μουφτήδες από τα Βαλκάνια και πολύς κόσμος.

Ο μουφτής Μέτε στις 15 Απριλίου μετά από πρόσκληση της μουφτείας Ιψάλων μετείχε σε ¨Τελετή Γέννηση του Προφήτη¨ που οργανώθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Γέννησης του Προφήτη. Ο Μέτε σε αυτή την τελετή απεύθυνε χαιρετισμό ενώ η προσευχή του συνοδεύτηκε με τα αμήν του κόσμου. Ο μουφτής Αχμέτ Μέτε επέστρεψε στην Δυτική Θράκη αποχωρώντας ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε κατά την τριήμερη επίσκεψη του στην Τουρκία.

 

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης 18-4-2012

Σχόλιο : Πω πω, και χειραψία με τον Ταγίπ ο Μέτε ! Θα κατουρήθηκε απ΄την χαρά του ! 

Previous Article

¨ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ¨…

Next Article

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

pulvinar at ut leo. Lorem elit. sit id ut venenatis consequat.