Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ακόμη ένα τζαμί με την τουρκική σημαία μέσα…

0 σχόλια Share:

Μία ακόμη προσπάθεια περιορισμού του ήχου του εζάν

Ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του Μικρού Τυμπάνου Ξάνθης, κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία μετά από καταγγελία σχετικά με τον εζαν που ακούγεται από τα μεγάφωνα.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Απριλίου. Ο Χασάν Ακιφογλου – πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής, ενημέρωσε απαντώντας στις ερωτήσεις της ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ σχετικά με το θέμα. Ο Ακιφογλου ανέφερε πως στο τζάμι του χωριού υπάρχει μηχάνημα εζανματίκ, από το οποίο ακούγονται τέσσερις φορές τη μέρα το εζαν και ότι η αστυνομία του ζήτησε να μειώσει την ένταση των μεγαφώνων.

Ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του Μικρού Τυμπάνου, είπε τα εξής : “Εδώ και πολλά χρόνια είμαι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής. Ο πατέρας μου, ο παππούς μου και εγώ, σε αυτό το χωριό γεννηθήκαμε και ζήσαμε. Στο χωριό μου υπάρχει μικρός πληθυσμός Τούρκων. Ζουν περίπου δέκα οικογένειες. Μάλιστα με την σκέψη να μην υπάρξει ενόχληση και για να μην ενοχληθούν κάποιοι γείτονες χριστιανοί ρυθμίσαμε το μηχάνημα ώστε να μην ακούγεται εζαν το πρωί. Εκτός από το πρωί, ακούγεται τέσσερις φορές τη μέρα. Στις 29 Απριλίου με κάλεσαν από την αστυνομία. Πήγα στο Εύλαλο για να δώσω κατάθεση. Υπήρξε καταγγελία από το χωριό. Ρώτησαν σχετικά με το τζαμί. Ρώτησαν αν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας, άδεια κ.λ.π. Μάλιστα υποστήριξαν πως εδώ δεν φαίνεται να είναι τζάμι. Ο πατέρας μου πέθανε 85 χρόνων. Και ο πατέρας μου και ο παππούς μου σε αυτό το τζάμι έκαναν προσευχή. Τα είπα αυτά στην αστυνομία. Τους είπα πως εκεί είναι το τζάμι του χωριού Τύμπανο. Είπαν πως στα έγγραφα δεν διακρίνεται αν είναι για το Μικρό ή το Μεγάλο Τύμπανο. Μετά το θέμα ήρθε στο εζαν. Τους είπα πως το εζαν, τέσσερις φορές τη μέρα ακούγεται. Υπήρξε καταγγελία από το χωριό. Ρώτησαν πόση ώρα κρατάει το εζαν. Περίπου 3 λεπτά διαρκεί. Το είπαμε αυτό. Συνολικά μέσα σε μία μέρα το εζαν διαρκεί 12 λεπτά. Εγώ ανέφερα “Για ποιο λόγο δημιουργεί ενόχληση το εζαν; Πραγματικά είναι δύσκολο να το κατανοήσω. Γιατί να προκαλεί ενόχληση το εζαν; Τι σχέση έχει αυτό με την επιδημία ;”
Εν τέλει μου ζήτησαν να χαμηλώσω τη φωνή των μεγαφώνων κατά το εζαν. Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το σωστό. Ένα εζαν τριών λεπτών δεν ενοχλεί κανέναν. Φυσικά το θέμα αυτό Θα το συζητήσουμε με τους χωρικούς και ανάλογα θα αποφασίσουμε” .

https://gundemgazetesi.com/haber/detay/7017

4/5/2020

Σχ: Ωραίο το ντεκόρ με την τουρκική σημαία στο τζαμί !  Τον Αλλάχ λατρεύουν εκεί μέσα ή την Τουρκία ; Μπορούν να μας δείξουν ΕΝΑ τζαμί π.χ.  στην  Κων/λη που να έχει τέτοιο ντεκόρ στο ίδιο σημείο;  Όταν βέβαια ο ιμάμης του τζαμιού υπάγεται στον ψευδομουφτή Μέτε, κάτι τέτοιο δεν μας εκπλήσσει … 

Αλήθεια ποιος πλήρωσε για το ντεκόρ, για το κλιματιστικό, για το μηχάνημα εζανματίκ και για τον μιναρέ ;

Οι 7-8 οικογένειες του χωριού ; …

Previous Article

Τουρκία προς Ελλάδα: ¨Μην δραματοποιείτε συνηθισμένες πτήσεις, δεν σας συμφέρει¨…

Next Article

Mάνα σκοτωμένης αντάρτισσας : ¨Και αν φύγει ένα παιδί μας, γεννιούνται χιλιάδες άλλα¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *