Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕ ΚΑΙ ΑΖΙΖΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

O μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου θα εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στις 31 Μαρτίου

147610458520673

Μήνυση υποβλήθηκε κατά του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και του ιμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου.

Ο μουφτής Ξάνθης και ο ιμάμης Γλαύκης Αζίζογλου θα δικαστούνε στις 31/3/2017.  Ο Αχμέτ Κούρτ-δικηγόρος του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και του θρησκευτικού λειτουργού Ερκάν Αζίζογλου, δήλωσε πως η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 31/3/2017 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Η εισαγγελία Ξάνθης άσκησε δίωξη στον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και στον ιμάμη του χωριού Ερκάν Αζίζογλου σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν κατά την κηδεία του στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού που πνίγηκε ενώ υπηρετούσε την θητεία του.

Στην κηδεία που έγινε στο χωριό Γλαύκη, υπήρξε ένταση όταν ήρθε τότε ο διορισμένος από το κράτος στην μουφτεία Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και θέλησε να κάνει την κηδεία. Μετά από αντίδραση του κόσμου και του ιμάμη της Γλαύκης, ο Σινίκογλου δεν έκανε την κηδεία, η οποία έγινε από τον εκλεγμένο μουφτή Αχμέτ Μέτε.

Σε ειδήσεις που εμφανίστηκαν στον ελληνικό τύπο σχετικά με την νεκρώσιμη τελετή, ο μουφτής Μέτε, ο ιμάμης του χωριού ο Αζίζογλου και άλλοι επικεφαλής μειονοτικών φορέων κατηγορήθηκαν πως προκάλεσαν ένταση και επεισόδια.

Μετά από την έρευνα που έγινε από την εισαγγελία σχετικά με την νεκρώσιμη τελετή στην Γλαύκη, ασκήθηκαν διώξεις.  Ο μουφτής Ξάνθης θα δικαστεί με κατηγορίες για αντιποίηση αρχής και ως ηθικός αυτουργός στην απομάκρυνση από την κηδεία του επίσημου μουφτή Σινίκογλου και σε περιστατικά διατάραξης δημόσιας τάξης.

Ο δε ιμάμης της Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου ανακοινώθηκε πως θα δικαστεί με κατηγορίες για πρόκληση διχόνοιας μια συγκρούσεων μέσα στον κόσμο, για δημιουργία μίσους και έχθρας, για προσβολή του επίσημου μουφτή και για την απομάκρυνση του από εκεί.

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2142
10/10/2016

Previous Article

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ GTGB

Next Article

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΣΙΡΙΑΛ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *