Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ

No Comments Share:

Συμβουλευτική Επιτροπή :  Εάν δεν δοθούν τα δικαιώματα μας, αρχίζουμε σκληρή δημοκρατική δράση

Untitled-1

Η Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συνεκλήθη για να αξιολογήσει τις πιέσεις και τις δηλώσεις της τελευταίας περιόδου κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Στην συνεδρίαση της αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά, όσο και το κλείσιμο των δύο παραρτημάτων του Συλλόγου Επιστημόνων και κάποια άλλα προηγούμενα περιστατικά. Η Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σχημάτισε  ένα συμβούλιο για να εκφράσει στα πλέον ανώτερα όργανα την ανησυχία και τα αιτήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σχετικά με αυτές τις καταστάσεις.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συνεκλήθη στις 31 Μαΐου. Μετά από την συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε έκανε μια δήλωση. Η δήλωση του Μέτε ανέφερε τα εξής :

¨Η Συμβουλευτική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση, εξουσιοδότησε βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες να θέσουν την κατάσταση στα πλέον ανώτερα όργανα. Τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την μειονότητα, τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, το κλέψιμο του αυτοκινήτου από το DEB και η μη επιστροφή του, η απαγωγή στελέχους της μουφτείας Ξάνθης και οι απειλές κατά του μουφτή και τέλος το κλείσιμο τν παραρτημάτων του BTAYTD. Για αυτό τον λόγο υπήρξε εξουσιοδότηση ώστε να εκφραστούν στα πλέον ανώτερα όργανα, αυτές οι πιέσεις σε βάρος της μειονότητας. Οι φίλοι αυτοί θα θέσουν την κατάσταση στα άτομα με την πλέον υψηλή εκπροσώπηση. Η μειονότητα θα συνεχίσει την αντίδραση της, ανάλογα με την απάντηση που θα πάρουμε από εκεί. Εάν οι ανώτατοι αιρετοί σταματήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ, εάν δεχτούν την μειονότητα ως ομόλογο ή εάν δοθούν τα δέοντα δικαιώματα στην μειονότητα, καλώς.  Αλλά εάν δεν γίνει αυτό τότε αποφασίστηκε να φτάσουμε έως την δημοκρατικά χαρακτηριζόμενη ως σκληρή δράση της πορείας διαμαρτυρίας. Ανάλογα με την απάντηση που θα έχουμε, θα τα αξιολογήσουμε αυτά τις επόμενες μέρες¨.

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή χάτιμ στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης είχε αναφερθεί σε αυτά τα θέματα και είχε πει πως οι δηλώσεις που έγιναν και τα περιστατικά που συνέβησαν την τελευταία περίοδο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ότι αν χρειαστεί θα μπορούσε να γίνει και πορεία διαμαρτυρίας.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=4862

31/5/2016

Σχ  : Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία από την συνεδρίαση.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το ποιοί παραβρέθηκαν.

Δεν υπάρχει  βίντεο με τις εν λόγω δηλώσεις του Μέτε.

Προφανώς έγραψε ένα κείμενο ο επικεφαλής της ΜΙΤ στο προξενείο Ιρφάν Τσετίν, συναίνεσε φυσικά ο Μέτε και ακολούθως δόθηκε στους δημοσιογράφους για ¨ενημέρωση¨ …

Δημοκρατικές συνθήκες στην μειονότητα…

Previous Article

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Next Article

O ¨ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ¨ ΜΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *