Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΤΕ : ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

No Comments Share:

Μουφτής Αχμέτ Μέτε : ¨Ο Άγιος Βασίλης και τα καρναβάλια δεν είναι δικές μας γιορτές¨

kucuk_26

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, δήλωσε πως τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης θα πρέπει να φέρονται προσεκτικά αναφορικά με τους εορτασμούς και την συμμετοχή τους σε θρησκευτικές γιορτές, παραδόσεις και έθιμα της χριστιανικής κοινότητας.

Ο Μέτε μιλώντας στην Γκιουντέμ σχετικά με το θέμα, είπε πως κάποιοι εκπαιδευτικοί φορείς δεν έδειξαν την δέουσα προσοχή σχετικά με τις θρησκευτικές και εθνικές ευαισθησίες της μειονότητας.

O Αχμέτ Μέτε  επ΄ευκαιρία της έναρξης των καρναβαλιών έδωσε κάποια μηνύματα προς τον κόσμο  και ζήτηση η μειονότητα να είναι  προσεκτική ιδιαίτερα σχετικά με τα παιδιά. Ο Μέτε ανέφερε τα εξής : Εάν στις γιορτές μας ένας δάσκαλος-μέλος της μειονότητας συγκέντρωνε τους χριστιανούς μαθητές και τους πήγαινε στην προσευχή θα γινόταν χαμός. Εν προκειμένω όμως δεν βλέπουμε την ίδια ευαισθησία από τους χριστιανούς δασκάλους. Διότι προσδοκούμε να έχουν ευαισθησία στα θέματα μας ως μουσουλμάνοι. Δηλαδή το να βάζουν ρούχα για καρναβάλια στα μουσουλμανάκια ή να τα ντύνουν σαν Άγιο Βασίλη, είναι μια κατάσταση απαράδεκτη για μουσουλμάνους. Δεν είναι ηθικό η απέναντι πλευρά να επωφελείται από την καλή προαίρεση των μουσουλμάνων γονέων και να κάνει τέτοια πράματα. Στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού πρέπει να αυτά να προσέχονται. Διότι οι μουσουλμάνοι δεν έχουν έθιμο συμμετοχής στα καρναβάλια ή σε άλλη θρησκευτική ημέρα.

Ο Μέτε κάνοντας έκκληση προς τους γονείς είπε : ¨Οι γονείς είναι ανάγκη να προσέχουν τι γίνεται στο σχολείο, τι διδάσκεται στα παιδιά και τι τους επιβάλλεται.
……………

……………

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1384
2/3/2016
Σχ : Ο Μέτε μόνο χαζός δεν είναι. Ξέρει πως τα καρναβάλια δεν είναι χριστιανική γιορτή. Αλλά  θέλει να περιχαρακώσει το ¨κοπάδι  του¨. Δεν θέλει κοινές παρέες, κοινούς εορτασμούς κ.λ.π Διότι αυτή είναι η ¨δουλειά¨ του.  Ενδεικτικά προσέξτε την φράση του ¨απέναντι πλευρά¨…. Οι συναλλαγές του με χριστιανούς περιορίζονται στους άθλιους εξ ημών που τον ¨γλείφουν¨ χάριν του οποιοδήποτε συμφέροντος και βέβαια συμβάλλουν στην de facto  νομιμοποίηση του. 

Previous Article

ENA ΣΟΒΑΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ !

Next Article

ΜΗΝΥΣΗ ΤΑΓΙΠ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΟΥ ΗΓΕΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *