Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ΑΠΑΓΩΓΗ

No Comments Share:

Αχμέτ Μέτε : ¨Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ανακατέψουν την περιοχή μας¨

145535280869730

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, μίλησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ σχετικά με την απαγωγή τις προηγούμενες μέρες ενός ιμάμη που εργάζεται στην μουφτεία.

Ο Μέτε είπε πως θεωρεί πως η επίθεση στον στενό συνάδελφο και θρησκευτικό λειτουργό Χουσεΐν Τζιχάν είναι μια παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος και επίθεση στην θρησκεία.
Ο Αχμέτ Μέτε τόνισε την σημασία που έχει ότι ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο που γίνεται λόγος για τον νόμο των 240 ιμάμηδων, για το Τμήμα Ισλαμικών σπουδών που θα ανοίξει στην Θεσσαλονίκη, για τον διορισμό ιμάμη στο τζαμί Τσινάρ της Ξάνθης και εντέλει προ της επετείου της 29ης Ιανουαρίου.

Ο Μέτε υπενθύμισε πως από την μέρα που εξελέγη, απειλήθηκε πολλές φορές και του έστειλαν επιστολές και πρόσθεσε πως ¨Τα περιστατικά αυτά δεν τα κοινοποίησα σε κανέναν μέχρι σήμερα. Πολλές φορές ήρθαν τέτοιες επιστολές, ενώ ακόμη και στο δρόμο υπεστήκαμε λεκτικές προσβολές και απειλές. Πριν από πέντε χρόνια, θρησκευτικός λειτουργός που βρίσκεται δίπλα μας, δέχτηκε επίθεση μπροστά στην οικογένεια του¨.
Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΜΕΤΕ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Ο Αχμέτ Μέτε περιέγραψε ως εξής το περιστατικό της απαγωγής : ¨Το βράδυ της 28/1 ο συνάδελφος Χουσεΐν Τζιχάν ήρθε στο σπίτι. Για κάποιο διάστημα βγήκε έξω. Επιστρέφοντας σε εμάς, σε σημείο κοντά στο περίπτερο υπέστη επίθεση από άτομα που φορούσαν μάσκες.  Του έκλεισαν τα μάτια και τον έβαλαν σηκωτό σε ένα μινιμπάς.  Για κάποιο διάστημα τον κάνουν βόλτες. Στο διάστημα αυτό βρίζουν και προσβάλουν αυτόν και εμένα. Του φωνάζουν και τον εκφοβίζουν. Εννοώντας εμένα του είπαν ¨Να πεις στον Αγά σου να προσέξει τα βήματα του. Τον παρακολουθούμε. Ξέρουμε όλα όσα κάνει. Θα τον σκοτώσουμε και θα καταστρέψουμε τα παιδιά του¨.  Μάλιστα ξέρανε ότι ο γιός μου έκανε μια μικρή επέμβαση στο πόδι –κάτι που δεν ξέρανε ούτε οι πιο στενοί συγγενείς μου-  και εκτόξευσαν την απειλή ¨Να μην του σπάσουμε και το άλλο το πόδι¨. Δήλωσαν πως είναι οι ¨Φρουροί της Θράκης¨  και του ζήτησαν να μου μεταφέρει αυτό το μήνυμα. Στο τέλος άφησαν τον Χουσεΐν σε ένα σημείο λέγοντας του ¨Μην τυχόν κοιτάξεις πίσω γιατί σε σημαδεύουμε¨ και μετά απομακρύνθηκαν από εκεί.
¨ΚΑΛΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ¨

Ο Μέτε ανέφερε πως όταν γύρισε στο σπίτι ο Χουσεΐν Τζιχάν στο σπίτι από την κατάσταση του κατάλαβα πως είχε συμβεί κάτι περίεργο και συνέχισε λέγοντας : ¨ Όταν μου περιέγραψε ο Χουσεΐν αυτά που έγιναν τα έχασα. Ενίοτε υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί με πολιτικά που με παρακολουθούνε. Τους τηλεφώνησα και τους ζήτησα να έρθουν. Τους περιγράψαμε το περιστατικό. Εξεπλάγησαν πολύ. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Ενημερώσαμε τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ο Ζεϊμπέκ  τηλεφώνησε στον αστυνομικό διευθυντή. Αργότερα ο Τζιχάν με τον Χουσεΐν πήγαν στην αστυνομία. Έδωσε κατάθεση. Την επόμενη μέρα κάλεσαν πάλι τον Χουσεΐν Τζιχάν που υπέστη επίθεση στην αστυνομία. Υπήρχαν βίντεο από κάμερα σε ένα σημείο εκεί και τον έβαλαν να το δει. Μάλιστα στο βίντεο διακρίνεται κάποιος δίχως μάσκα να δείχνει σε άλλους που φοράνε μάσκες τον Τζιχάν και αυτοί να του επιτίθενται. Η αστυνομία είπε πως τα εν λόγω άτομα δεν είναι Ξανθιώτες. Στην αστυνομία πήγα και εγώ μαζί με τον Ζεϊμπέκ. Συνομίλησα με τον αστυνομικό διευθυντή. Μου είπαν πως στόχος του περιστατικού ήμουν εγώ.
¨Και οι μειονοτικοί και το κράτος πρέπει να προσέξουν¨

O Μέτε ανέφερε πως ο λαός των Τούρκων της Δυτικής Θράκης από ώρα και μετά πρέπει να προσέχει και είπε ¨Αφού αυτά τα άτομα μπόρεσαν και ήρθαν ως την πόρτα του σπιτιού μας, αυτό δείχνει το μέγεθος της επικινδυνότητας που έχει φτάσει το γεγονός. Πλέον να προσέχουν οι άνθρωποι. Φυσικά και το κράτος να προσέξει. Διότι όπως φαίνεται κάποιοι επιδιώκουν να ανακατέψουν την περιοχή μας¨.

¨ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ¨ 
………

¨Γίνεται αντιληπτό πως αυτό κάποιοι δεν το δέχονται και ανησυχούν ακούγοντας τα θέματα της μειονότητας μας. Φυσικά εγώ δεν μπορώ να ξέρω ποίοι είναι. Ούτε όμως εγώ, ούτε τα μέλη της οικογένειας μου φοβόμαστε. Ο Αλλάχ μας χάρισε μιαν ψυχή, αυτήν φέρουμε. Πέρνα του Αλλάχ δεν φοβόμαστε κανέναν. Διότι δεν κάναμε κάτι για το οποίο θα έπρεπε να φοβόμαστε.  Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δεν κάναμε τίποτε αντιδημοκρατικό. Για αυτό και δεν προβήκαμε σε κάτι για το οποίο να φοβόμαστε. Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας υψώσουν χέρι, καθήκον του κράτους είναι να μας προστατεύσει. Αυτό το είπαμε και στο κράτος. Εμείς εμπιστευόμαστε τις αρχές, την αστυνομία και το κράτος¨
Ο μουφτής Μέτε πρόσθεσε πως θα υποβάλλει σχετική μήνυση.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1304

13/2/2016

Previous Article

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ : ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Next Article

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *