Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

0 σχόλια Share:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

……………………………

…………………………..

Άγιοι ομογενείς μου

Η χρονός περνά, η ζωή μας κάθε μέρα τελειώνει. Οι καταστάσεις στον κόσμο και στην χώρα μας δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Για τα συμφέροντα άνθρωποι δολοφονούνται ή αδικούνται. Την ώρα που οι πλούσιοι κάνουν υπερβολικά έξοδα, οι φτωχοί πεθαίνουν για μια βουκιά ψωμί. Οι ταραχές στον ισλαμικό κόσμο δεν τελειώνουν.Στα προβλήματα των μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης που έχουν γίνει γάγγραινα δεν γίνεται καμμία βελτίωση. Η μητέρα-πατρίδα μας η Τουρκία η οποία μας άφησε με συνθήκες εδώ σε αυτή τη χώρα, αποδίδει εκεί όλα τα δικαιώματα στις μειονότητες.

Εκτάσεις από τις ωραιότερες της Κωνσταντινούπολης, το ορφανοτροφείο και σχολεία αποδίδονται, ενώ έρχονται σήματα πως σύντομα θα ανοίξει ξανά και η θεολογική σχολή. Αλλά στα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης που με την συνθήκη της Λοζάνης αφέθηκε εδώ στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, παραμένουν ίδια όπως ήταν, και μάλιστα καθώς δεν λύνονται χειροτερεύουν. Το κράτος κινείται στα σχολεία μας κατά το δοκούν και συνεχίζει να εφαρμόζει αυθαίρετες πρακτικές, δάσκαλοι από την Τουρκία πλην λίγων δεν έρχονται, δεν επιλύεται το συνεχιζόμενο για ¼ του αιώνα πρόβλημα με τις μουφτείες, οι βακουφικές μας περιουσίες δεν λειτουργούν σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάννης, άλλωστε οι περισσότερες λεηλατήθηκαν. Ο τουρκισμός- η εθνική μας ταυτότητα δεν γίνεται δεκτή.

Αξιότιμοι ομογενείς μου

Νέα κυβέρνηση ιδρύθηκε στην Ελλάδα και εγώ περιμένω από αυτήν την κυβέρνηση να επιλύσει αυτά τα θέματα. Η χώρα μας με αυτά τα θέματα να περιμένουν για χρόνια λύση δεν είχε κάποιο όφελος. Αντίθετα κατά τις τελευταίες εκλογές, οι άνθρωποι μας έδειξαν πως δεν εμπιστεύτηκαν τα μεγάλα κόμματα. Για αυτούς τους λόγους ζητάμε και περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση συνασπισμού, εργασίες που θα ικανοποιήσουν την μειονότητα μας

……………….

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  13/7/2012

Previous Article

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *