Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΦΟΡΕΩΝ

No Comments Share:

Το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο πρόεδρος της ABTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) Χαλίτ Χαμπίπογλου επισκέφτηκαν τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μειονότητας Ν. Έβρου, και συνεχάρησαν τον πρόεδρο του συλλόγου Μπεκίρ Μουσταφάογλου για την νομική αναγνώριση του συλλόγου

137708393814109

Στην συγκέντρωση που έγινε στο χωριό Κόμμαρο μετείχαν ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος του DEB Χουσείν Τσαπάρ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και μέλος του Δ.Σ. του κόμματος DEB Κοράι Χασάν, ο σύμβουλος του προέδρου του DEB Αϊντίν Αχμέτ, το μέλος του Δ.Σ της 17ης διοίκησης της ABTTF Σαμί Γιουσούφ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρκικών συλλόγων Ρούμελης δικηγόρος Σεμπαχαττίν Μέριτς, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Σύλλογο Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου και κάτοικοι του χωριού.

Koray

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς μετά από την νομιμοποίηση του συλλόγου, είναι η πρώτη επιτροπή που φιλοξενεί και ήρθε για να τους συγχαρεί. Ανέφερε πως η απόδοση του νομικού στάτους στον σύλλογο μετά από έναν μακροχρόνιο αγώνα, χαροποίησε τόσο τους ίδιους όσο και τον κόσμο της περιοχής.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ανέφερε πως χάρηκαν ιδιαίτερα για την νομιμοποίηση του συλλόγου, είπε πως κάθε αγώνας που δίνεται με επιμονή και υπομονή περατώνεται με νίκη, και συνεχάρη τον πρόεδρο του συλλόγου Μπεκίρ Μουσταφάογλου.

Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς στην ομιλία που έκανε, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον αγώνα που δόθηκε για την νομιμοποίηση του συλλόγου, αλλά πρόσθεσε πως δυσκολεύεται να καταλάβει τις ακατανόητες δυσκολίες που έβγαιναν μπροστά στους διοικούντες του συλλόγου, και ότι με δεδομένο πως είμαστε μια αναγνωρισμένη μειονότητα, το κλείσιμο των συλλόγων μας λόγω της ταυτότητα μας ή η απαγόρευση λειτουργίας νέων, είναι κάτι που δεν μπορούν να το καταλάβουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι Ευρωπαίοι. Τόνισε πως το να κραυγάζουν οι άνθρωποι ελεύθερα την ταυτότητα τους και τον εαυτό τους είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Εκφράζοντας την ικανοποίηση του που παρά τα όποια ακατανόητα εμπόδια ο σύλλογος κέρδισε την νομική του ταυτότητα, είπε πως θεωρεί πως θα είναι ιδιαίτερο σημαντικό το ότι βρέθηκαν στον σύλλογο την μέρα που γιορτάζουν το πρώτο έτος από την συνεργασία του κόμματος DEB με την ABTTF. Συνεχάρη τον πρόεδρο του συλλόγου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, τα μέλη του ΔΣ. και τον κόσμο της περιοχής. Μετά από τις ομιλίες προσφέρθηκε φαγητό στον κόσμο της περιοχής.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 21/8/2013

Σχ : Εμείς πάντως μαθαίνουμε πως αρκετοί άνθρωποι στο χωριό αυτό δυσανασχετούν με τον σύλλογο, με δεδομένο μάλιστα πως ο  ο πρόεδρος του συλλόγου δεν κατάγεται από εκεί. 

Previous Article

EΡΝΤΟΓΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Next Article

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ¨ΠΟΡΘΗΤΗΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *