Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ

No Comments Share:

Ο Σύλλογος Νοτίου Έβρου πήρε την άδεια του

mahkeme-salonuΟ Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Ν. Έβρου με σημερινή (9/7/2013) απόφαση του Εφετείου Θράκης πήρε άδεια λειτουργίας. Ο σύλλογος που από το 2009 έδινε νομικό αγώνα, συνεχίζει τις εργασίες του με έδρα το χωριό Κόμαρος του νομού Έβρου.

 Ο σύλλογος είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα για την ίδρυση του στις 18/4/2009 αλλά το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης στις 23/4/2009 το είχε απορρίψει.

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ συνομιλήσαμε με τον συνήγορο του συλλόγου τον Αχμέτ Καρά, που μας είπε πως η απόφαση αυτή που λήφθηκε μετά από μακρύ δικαστικό αγώνα είναι πολύ σημαντική για την μειονότητα. Ο δικηγόρος Καρά ανέφερε πως η υπόθεση αυτή τελευταία είχε εκδικαστεί μαζί με την υπόθεση της Τ.Ε.Ξ. στις 7/10/2011 και στην συνέχεια τον Ιανουάριο του 2012 με απόφαση του Αρείου Πάγου είχε καταπέσει η απόφαση του Εφετείου.

Ο Καρά ανέφερε πως μετά από αυτό υποβλήθηκε ξανά αίτημα τον Απρίλιο του 2012, πως ως ημερομηνία εκδίκασης είχε οριστεί η 7/12/2012, ακολούθως υπήρξε αναβολή για την 24/5/2013 οπότε και εκδικάστηκε στο Εφετείο Θράκης, που έβγαλε την τελική του απόφαση στις 28/6/2013.

Πλέον με αυτήν την απόφαση ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Ν. Έβρου έγινε ένας εκ των συλλόγων που λειτουργούν επίσημα.

Εφ. Μπιρλίκ 9/7/2013

Σχ : Πρόκειται για τον σύλλογο του κ. Μπεκίρ Μουσταφάογλου του οποίου οι θέσεις για τον πολιτισμό, την παιδεία κ.λ.π. κατά περίεργο (…….) τρόπο συμπίπτουν με τις θέσεις του τουρκικού προξενείου. Τον κ. Μουσταφάογλου τον είχαμε δει και στην υποδοχή του κ. Τσίπρα, όταν ο τελευταίος είχε έρθει στην Αλεξανδρούπολη.

Previous Article

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΕ ΕΥΛΑΛΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΗ

Next Article

ΠΑΛΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΡΟΜΑΝΙΟΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *