Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΕΒΡΟΥ

No Comments Share:

O πρόξενος Ακιντζί μετείχε σε δείπνο ιφτάρ ομογενών του Ν. Έβρου

gm

………………..

Μια από τις περιοχές όπου σπάνια οργανώνονταν ιφτάρ ήταν και η περιοχή του Νότιου Έβρου. Φέτος και σε αυτή την περιοχή οργανώθηκε ιφταρ. Αλλά αυτό το ιφτάρ είχε μια ιδιαιτερότητα ξεχωριστή από τα άλλα. To ιφτάρ πραγματοποιήθηκε σε μια επίπεδη περιοχή στο χωριό Αύρα αλλά οργανώθηκε συνολικά από 10 χωριά.

Το ιφτάρ που οργανώθηκε υπό την διεύθυνση του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου σε συνεργασία με τις διαχειριστικές επιτροπές από τα χωριά Αύρα, Ατάρνη, Δίκελλα. Κόμαρος. Λεπτοκαρυά, Μάκρη, Μεσημβρία, Μέστη, Πέραμα και Πλάκα.


Τους ομογενείς από τον Νότιο Έβρο που για πρώτη φορά οργάνωσαν κάτι τόσο μεγάλων διαστάσεων και έδειξαν πως πρέπει να είναι η ενότητα, ο ομοψυχία και η αλληλεγγύη, ο πρόξενος  της Τ. C. Στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, δεν τους άφησε μόνους και μετείχε στο ιφτάρ τους. Ο πρόξενος παρά το ότι είχε προσκλήσεις για τέσσερα διαφορετικά ιφτάρ, μετείχε στο ιφτάρ των ομογενών από τον Ν. Έβρο, καθώς τους το είχε υποσχεθεί.

Στο ιφτάρ στην Αύρα μετείχαν ο πρόξενος  Αλή Ριζά Ακιντζί με την σύζυγο του Χουλιά Ακιντζί, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου,  ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο αντιπρόεδρος του DEB και πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της νεολαίας του DEB Μουράτ Αχμέτ, ο Φερντί Μποζαλί- πρόεδρος του συλλόγου Χαμηλού, ο Τζεβάτ Αμπντουρραχμάν-πρόεδρος του συλλόγου από το Μεγάλο Πιστό, ο Σουλεϊμάν Ματζούρ-πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, ο Αμντουρραχίμ Κουρού-πρόεδρος θρησκευτικών λειτουργών περιοχής Έβρου και ο σταλθείς από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ιεροκήρυκας Μουσταφά Τουράν.

ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ
Με την ανάγνωση του βραδινού εζάν, εκατοντάδες ομογενείς άρχισαν μαζί να τρώνε. Μετά από τα φαγητά έγινε προσευχή και ακολούθησαν οι ομιλίες. Την εναρκτήρια ομιλία την έκανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο οποίος ανέφερε πως το ιφτάρ που οργανώθηκε ήταν σημαντικό για την περιοχή, πως φιλοξενείς πολύ σημαντικούς καλεσμένους και εκ μέρους του κόσμου της περιοχής ευχαρίστησε τους επισήμους που παρέστησαν. Ευχαρίστησε επίσης τον κόσμο της περιοχής που βοήθησε στην οργάνωση ενός τόσο ωραίου ιφτάρ.

Ακολούθως έκαναν από μια ομιλία ο αντιπρόεδρος του DEB και πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο πρόξενος Ακιντζί.

Οι ομιλητές κοινοποίησαν τα αισθήματα και τις σκέψεις τους και έδωσαν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας. Συνεχάρησαν επίσης τους ομογενείς του Νοτίου Έβρου για το παράδειγμα αλληλεγγύης που παρουσίασαν με το ιφτάρ που διοργάνωσαν από κοινού.

gm-2

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=5066

26/6/2016

Previous Article

ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ…

Next Article

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *