Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΣΤΟΝ ΚΕΧΡΟ

No Comments Share:

Εκατοντάδες ομογενείς συναντήθηκαν στο ιφτάρ του Κέχρου

mehrikoz

Ιφτάρ οργανώθηκε την Δευτέρα βράδυ στις 7/7 στο χωριό Κέχρος του δήμου Αρριανών. Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον που έδειξαν οι ομογενείς για το ιφτάρ που οργάνωσαν ο κόσμος του χωριού.

Στο χωριό Κέχρος που βρίσκεται στην κορυφή της οροσειράς της Ροδόπης, συνεχίστηκε και φέτος η παράδοση του ιφτάρ. Για το ιφτάρ που οργάνωσε ο κόσμος του Κέχρου την Δευτέρα το βράδυ, ενδιαφέρον έδειξαν και οι ομογενείς και οι εκλεγμένοι διοικούντες.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς (εκπροσωπώντας το προξενείο της T.C.), ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, Ο Φεχίμ Αχμέτ-βοηθός του μουφτή, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ριντβάν Αχμέτ, πολλοί πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Νοτίου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν, η ηγεσία του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια, οι περιφερειακοί σύμβουλος Ισμάηλ Χουσέ Μουσταφά και Οντέρ Μουμίν και περίπου 700 ομογενείς.

Η νηστεία άνοιξε με την ανάγνωση του βραδινού εζάν. Στους μουσαφίρηδες προσφέρθηκε πιλάφι με κρέας και φασόλια. Μετά από το φαγητό οι ομογενείς πήγαν στο τζαμί όπου και τελέσθηκε ομαδικό ναμάζι.

Στις ομιλίες που έκαναν μετά από το ναμάζι ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ και ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς χαιρέτισαν τους ομογενείς που μετείχαν στο ιφτάρ και συνεχάρησαν τον κόσμο του Κέχρου που με το ιφτάρ της αφθονίας που οργάνωσαν έφεραν σε επαφή εκατοντάδες ομογενείς στην κορυφή της οροσειράς της Ροδόπης.

…………..

…………..

mehrikoz iftar (1)

mehrikoz iftar (2)

Murat

mehrikoz iftar (4)

Εφ. Μιλλέτ 8/7/2014

Σχ : Μέσα στα τζαμιά της Τουρκίας δεν μιλά ούτε ο Ερντογάν ! Και εδώ στην ελληνική Θράκη, μπαίνει μέσα ο κάθε ανθυ-υποπρόξενος και πρόξενος και κάνει την προπαγάνδα του….Γιατί άραγε ; Είναι διαφορετικό εδώ το Ισλάμ ; 

Previous Article

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ¨ΦΩΝΑΖΕ¨ ΠΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ….

Next Article

AΦΙΞΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *