fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ¨ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ¨ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ …

1 σχόλιο Share:

Πρόβλημα με τα τουρκικά στις κρατικές υπηρεσίες

MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ¨ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ¨ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ...

Τις τελευταίες μέρες ακούω πως υπάρχει πρόβλημα με την ομιλία των τουρκικών σε κάποιες κρατικές υπηρεσίες. Σχετικά με αυτό το θέμα είχα γράψει και παλιότερα. Βλέπω πως θα υπάρξει όφελος να τα επαναλάβω.

Το ελληνικό κράτος κατ΄ εφαρμογή των συμφωνιών, είναι υποχρεωμένο στην περιοχή από τον Νέστο ως τον Έβρο που ζει η μειονοτική κοινότητα που έχει μητρική γλώσσα τα τουρκικά, να έχει σε όλες τις επίσημες υπηρεσίες και φορείς,  μεταφραστή τουρκικών!

Για τα μέλη της τουρκο-μουσουλμανικής μειονότητας, είναι αμέτρητα τα οφέλη από την εκμάθηση της επίσημης γλώσσας της χώρας στην οποία ζούνε είναι. Αλλά νομικά κανένας δεν έχει τέτοια υποχρέωση !!!

Μπορείτε άνετα σε όποια επίσημη υπηρεσία κι αν πηγαίνετε (δικαστήρια, νοσοκομεία) να μιλάτε τουρκικά και αν δεν σας καταλαβαίνουν , αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.  Εάν δεν σας εξυπηρετούν με την δικαιολογία πως ¨δεν είναι αντιληπτό το τι λέει¨, τότε αυτό μπορείτε να το φτάσετε έως τα διεθνή δικαστήρια. Να είστε σίγουροι 100% πως θα δικαιωθείτε. Αλλά πρώτα εσείς να είστε ο εαυτός σας.

Αυτοί οι οποίοι έχουν απτές εμπειρίες από αυτό το θέμα, να μην τα λένε μόνο στις γωνίες, αλά να βγουν και να τα πούνε ανοιχτά και δυνατά.

……………..

Mην ξεχνάτε πως εμείς σε αυτήν την χώρα ούτε ήρθαμε από έξω ως πρόσφυγες, ούτε μας έφεραν ως μετανάστες… Η ύπαρξη μας και τα δικαιώματα μας στα εδάφη όπου ζούμε, έχουν καθοριστεί και είναι εγγυημένα από συνθήκες κάτω από τις οποίες υπάρχει η υπογραφή της Ελλάδας και άλλων αρκετών ¨μπαμπάδων¨ κρατών !
Πρωταρχικό καθήκον κάθε λογικού μέλους της μειονότητας είναι να μάθει και να διδάξει αυτά τα δικαιώματα. Καθήκον των μειονοτικών φορέων και των ηγετών της μειονότητας είναι να καταβάλλουν προσπάθεια σε κάθε πλατφόρμα, ώστε αυτά τα δικαιώματα να καθορίζονται βάσει επιχειρημάτων και να εφαρμόζονται απόλυτα.

Διαφορετικά όχι στις επίσημες υπηρεσίες, αλλά και στον δρόμο θα φτάσουμε να μην μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας.

Αυτά από μένα…

Μεχμέτ Χατίπογλου   Facebook  7/4/201

Σχ: Ο κ. Χατίπογλου είναι Έλληνας πολίτης, ανταποκριτής του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού (ΑΑ) και στέλεχος του τουρκόφρονα συλλόγου ΠΕΚΕΜ.  Πόση φανατίλα θα πρέπει να έχεις για να λες στον κόσμο να μιλάνε παντού μια γλώσσα αν και ξέρεις πως ενδεχομένως κάπου δεν θα γίνουν αντιληπτοί…

  Έτσι παροτρύνει τους ανθρώπους να πηγαίνουν π.x. στo νοσοκομείο και να μιλάνε τουρκικά ακόμη και αν δεν τους καταλαβαίνουν. Είναι λέει ¨δικό τους πρόβλημα¨ ! Ναι Μεχμέτ αλλά αν χειροτερεύεσει η κατάσταση κάποιου,  τότε αυτό δεν είναι πρόβλημα ούτε του νοσοκόμου, ούτε του γιατρού, αλλά του ασθενή και των συγγενών του…

Previous Article

ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Next Article

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. “δεν ήρθαμε εδω ως προσφυγες” λέει ο κυριος πράκτορας. Σώπα ρε μεγάλε! Ακόμη χειρότερα. Ήρθατε ως κατακτητές και μας καθίσατε στο σβέρκο εδώ και 700 χρόνια. Ώρα να τα μαζεύετε για να ξεκουμπιστείτε και να μιλάτε την “εύηχη” γλώσσα σας στα βάθη της Ανατολής

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.