Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μήπως να κλείσει τον Μεντρεσέ στην Κομοτηνή;

Ακούγεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  θα κλείσει τον Μεντρεσέ Χαϊριγιέ στην Κομοτηνή

Σύμφωνα με την είδηση από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα evros24.gr, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, σε προεκλογικές μπροσούρες που μοίραζαν, ανέφεραν πως πριν ολοκληρωθεί η κυβενρητική τους θητεία, θα έκλειναν  τους μεντρεσέδες (σημ. μεταφρ. : θρησκευτικά ισλαμικά σχολεία) και θα τα μετέτρεπαν σε επαγγελματικά σχολεία.

Από την άλλη μεριά είναι γνωστό πως ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά που έχει δηλώσει πως θα αγωνιστεί για την κατάργηση της ισλαμικής Σαρίας που εφαρμόζεται εθελοντικά στα οικογενειακά θέματα στην Δυτική Θράκη, για το θέμα των μεντρεσέδων έχει εκφράσει την άποψη πως ¨Σε αυτή την εποχή δεν γίνεται να υπάρχει μεντρεσές, να μετατραπεί σε κανονικό σχολείο¨.

Όπως είναι γνωστό μαθητές που τους μείωσαν τα μαθήματα των τουρκικών, προσέφυγαν σε δράση αποχής από τα μαθήματα. Στο αίτημα των μαθητών και στο πρόβλημα με τον μεντρεσέ στην Κομοτηνή δεν έχει εξευρεθεί ακόμη μια μόνιμη λύση. Τώρα μετά από αυτές τις ειδήσεις στον ελληνικό τύπο, τα μάτια για μια ακόμη φορά στρέφονται στους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσουν άραγε αυτές τις ειδήσεις ή οι ισχυρισμοί αυτοί θα επαληθευτούν; Αυτό θα το δούμε μαζί τους επόμενους μήνες.

http://www.azinlikca.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/17323-islama-tepkili-syriza-hukumeti-gumulcine-deki-medrese-yi-kapatacak-mi.html

5/3/2019

Σχ: Εμείς από την μεριά μας δεν πιστεύουμε πως υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για κάτι τέτοιο. Μπορεί κάποιοι ‘άσχετοι με το θέμα να ευνοούν μια τέτοια απόφαση. Αλλά λίγο αν το ¨σκαλίσεις¨, καταλαβαίνεις πως αν πραγματοποιούνταν κάτι τέτοιο, δεκάδες παιδιά από την Θράκη, θα πήγαιναν για σπουδές στην Τουρκία.

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *