fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

0 σχόλια Share:

Εφ. Μπιρλίκ  8-12-2010

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

 

Έκκληση του Γιαβούζ Μπαϊντάρ από την σημερινή Ζαμάν προς Τουρκία και Ελλάδα : Στη θέση της Συνθήκης της Λοζάννης, βάλτε την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του αρθρογράφος της εφημερίδας Ζαμάν Γιαβούζ Μπαιντάρ, υπερασπίζεται την άποψη πως η Τουρκία και η Ελλάδα στο θέμα των μειονοτήτων πρέπει αντί για την Συνθήκη της Λοζάννης, να βασιστούνε στις ευρωπαϊκές νόρμες και να πάρουν ρεαλιστικά μέτρα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ. 

Ο Μπαϊντάρ στο άρθρο του γράφοντας για την απόδοση του ορφανοτροφείου της Πρίγκηπου στο Πατριαρχείο, αναφέρεται επαινετικά στα ανοίγματα της τουρκικής κυβέρνησης του τελευταίου καιρού, και τόνισε τα λόγια του αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος συγκινημένος από την κατάσταση του ορφανοτροφείου των Ρωμιών είπε : ¨ Ούτε η Τουρκία, ούτε η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί η μία στην άλλη μια τέτοια ζημιά, Η κατάσταση στην οποία περιήλθε αυτό το κτίριο αποτελεί μια ντροπή για εμάς¨.

Ο Μπαιντάρ αναφέροντας πως στο ορφανοτροφείο αποδόθηκε σε αυτόν που ανήκε, πως μπορεί να αναμένονται παρόμοια βήματα από τη  Τουρκική πλευρά, βήματα, που θα ανοίξουν τον δρόμο σε βήματα όπως η θεολογική σχολή της Χάλκης και η επίσημη αναγνώριση της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου.
Ο Μπαιντάρ στο γραφείο του γράφει το εξής : Όπως δέχονται οι επικεφαλής των μειονοτήτων, τα προβλήματα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και των Τούρκων στην Δυτική Θράκη τα περασμένα 10 χρόνια συσσωρεύονταν συνεχώς. Η Συνθήκη της Λοζάννης εδώ και καιρό αντί για όχημα επίλυσης αυτών των προβλημάτων έχει καταστεί εμπόδιο, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ώστε να αγνοούνται οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Είναι ανάγκη οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Άγκυρας αντί να καταφεύγουν στην Συνθήκη της Λοζάννης, να πράξουν ρεαλιστικές χειρονομίες στη βάση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό φέρει μεγάλη σημασία για τομείς όπως των περιουσιών, της ταυτότητας και της ελευθερίας συνάθροισης.H απόφαση για το ορφανοτροφείο πρέπει να ενθαρρύνει την Αθήνα να εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ που καταδίκασε τις ρυθμίσεις που εμποδίζουν τη χρήση του όρου ¨τουρκικός¨  στους συλλόγους της Δυτικής Θράκης. Με ρεαλισμό και θάρρος, αφού δημιουργηθεί μια αμοιβαία περίοδος εμπιστοσύνης, μπορούνε να επουλωθούνε οι χρόνιες πληγές των μειονοτήτων που έχουν προκαλέσει πόνο.   

ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ : ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην σχετική με το θέμα ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου αναφέρει : ¨Μετά από την απόδοση του ορφανοτροφείου των Ρωμιών από την Τουρκία, περιμένουμε ένα παρόμοιο βήμα από την άλλη πλευρά της Συνθήκης της Λοζάννης, την Ελλάδα. Η Ελλάδα που είναι ένα παλιό μέλος της Ε.Ε. πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ που την καταδίκασαν. Καθώς η Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάννης είναι μια συνθήκη που καθορίζει το στάτους και τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις διατάξεις της.
……………………………………..

Σχόλιο : Τώρα δηλαδή που ξεπάστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά την μειονότητα στην Πόλη θέλουν αμοιβαιότητα! Λοιπόν θέλουν εκλογή μουφτήδων ; Να φύγει ο κατοχικός στρατός στην Κύπρο ! Αυτό είναι αμοιβαιότητα. Δεν μπορεί να έρχονται με αυτό το απύθμενο θράσσος και να μιλάνε για συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη στιγμή που οι ίδιοι στην κατεχόμενη Κύπρο διαγουμίζουν τα πάντα. Που δεν έχουν εφαρμόσει δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ… Όπου έχουν κάνει τις εκκλησίες μας σταύλους ! Και έρχονται μετά εδώ και μας πετάνε το ξεροκόμματο : Δίνουμε το Ορφανοτροφείο !

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΩΣΑΤΕ ! Να ξεκουμπιστείτε από τα κατεχόμενα. Και τα στρατά σας, και όλα τα μπάζα που μας κουβαλήσατε για κατοίκους από την χώρα σας. Αυτό είναι αμοιβαιότητα.

Previous Article

ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Next Article

ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.