Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ

No Comments Share:

O Tσαβούς τίμησε την μέρα 29η Ιανουαρίου –Ημέρα Εθνικής Αντίστασης στο Λονδίνο

139142359979827

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μετείχε ως επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Αγγλίας στις 31 Ιανουαρίου για την 29η Ιανουαρίου –Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.

Τον πρόεδρο Τσαβούς συνόδεψαν ο σύμβουλος του ο Αϊντίν Αχμέτ και ο Σερίφ Οσμάν.

Το βράδυ της 30/1 ο Ριντβάν Χατζημπεντέλ –πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Αγγλίας και αντιπρόεδρος της ABTTF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) μαζί με το μέλος του Δ.Σ. της ABTTF Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν και με τον Ερτζουμέντ Μουσταφάογλου-μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αγγλίας παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν της επιτροπής του DEB. Στο γεύμα μετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρώην πρόεδρος της ABTTF Νετσμί Χασάν και όλοι οι παλιοί πρόεδροι του συλλόγου. Κατά την διάρκεια του δείπνου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με όλα τα θέματα της Δυτικής Θράκης.

 Προσευχή στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε

Την 31 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος της ABTTF Ριντβάν Χατζημπεντέλ και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου και νυν μέλος του Δ.Σ. της ABTTF Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν συνόδεψαν τον πρόεδρο του DEB και την ομάδα του σε μια σύντομη βόλτα στο Λονδίνο. Ακολούθως όλοι μαζί προσευχήθηκαν για την Παρασκευή στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε στο Λονδίνο. Δεν διέφυγε της προσοχής ότι το μέγεθος του τζαμιού και το ύψος του μιναρέ δεν εμποδίστηκε από την αγγλική δημοκρατία.

29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Αγγλίας οργάνωσε μια βραδιά τιμής της 29ης Ιανουαρίου-Μέρας Εθνικής Αντίστασης. Στην βραδιά μετείχαν καλεσμένοι από διάφορους κύκλους, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων Δρ. Τουράν Οζέν, ο σύμβουλος του προέδρου του DEB Αϊντίν Αχμέτ, ο εκπρόσωπος του Μετώπου Τουρκμένων του Ιράκ Σουντούς Αμπάς, ο πρόεδρος του Αζέρικου Κέντρου Πολιτισμού και Φιλίας Δρ. Αλή Τεκίν Αταλάρ και πολλοί Δυτικοθρακιώτες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ριντβάν Χατζημπεντέλ αφού έκανε την εναρκτήρια ομιλία, έδωσε τον λόγο στον Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν για να περιγράψει την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης. Ο Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν ενημέρωσε σχετικά με τα γεγονότα της 29/1, και ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ιδιαίτερα με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 στην Ελλάδα και μέχρι το 1984 υπέστησαν πολύ μεγάλες αδικίες και τους αφαιρέθηκαν δικαιώματα.

Αργότερα μίλησε ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου ο οποίος είπε πως οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν μετά από τα γεγονότα της 29/1 καμμιά τους δεν έκανε αυτό που της αναλογούσε σχετικά με την απόδοση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Χαμπίπογλου περιέγραψε τα θέματα της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, είπε πως η ΑΒTTF εργάζεται για την απόδοση των δικαιωμάτων και ελευθεριών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης με το πνεύμα και την ευαισθησία της 29/1, με βάση την αρχή πως ¨Το δικαίωμα δεν δίνεται αλλά παίρνεται¨, και διακήρυξε πως και στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν με υπομονή και αποφασιστικότητα τον αγώνα τους. Είπε επίσης πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα της με μια φωνή και σαν μια γροθιά μαζί με τους Δυτικοθρακιώτες που βρίσκονται σε Ελλάδα, Τουρκία, Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Τιμήθηκε ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ

Μετά από τον πρόεδρο της ABTTF τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος είπε πως σε αυτήν την τόσο σημαντική για τους Δυτικοθρακιώτες Τούρκους μέρα, ήρθαν από την Δυτική Θράκη και είπε πως σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου υπάρχει Δυτικοθρακιώτης προτίθενται να τον συναντήσουν.

Ο πρόεδρος μνημόνευσε τον Δρ.Σαδίκ Αχμέτ που κατέχει πολύ σημαντική θέση στον αγώνα που διεξάγουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είπε πως σε εκείνες τις μέρες –όπως και σήμερα- απορρίπτεται η τουρκική ταυτότητα στην Δυτική Θράκη, ιστορικοί σύλλογοι έχουν κλείσει λόγω της ταυτότητας τους, ενώ πρόθεσε πως τότε θεωρούνταν μεγάλη υπόθεση μια άδεια οδήγησης και ένας τίτλος κυριότητας. Ο πρόεδρος ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η πιο υπάκουη μειονότητα του κόσμου και συνέχισε λέγοντας : ¨Μέχρι το 1988 μας πατούσαν στο λαιμό. Αλλά ξέχασαν κάτι. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μπορεί να μετανοήσουν για όλα, αλλά ποτέ δεν υποχωρούν σε θέματα σχετικά με το Ισλάμ και τον τουρκισμό τους. Για αυτό τον λόγο δεκάδες χιλιάδες άτομα συνέρευσαν στην πλατεία της Κομοτηνής. Ξεπερνώντας τα πάντα γέμισαν τις πλατείες. Εάν εκείνη την μέρα δεν είχαμε κραυγάσει και δεν είχαμε κάνει να ακουστεί στον κόσμο η φωνή μας, τώρα θα ήταν δύσκολα να πάρουμε τα πολιτικά δικαιώματα που κατέχουμε¨. Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς είπε πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ζητά την απόδοση όλων των αναγνωρισμένων και προστατευμένων από την συνθήκη της Λωζάννης δικαιωμάτων.

……………………….

………………………

Ιστοσελίδα του DEB 3/2/2014

londra

Σχ : Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την εν λόγω εκδήλωση. Τώρα βέβαια που το βλέπουν το ¨πολλοί Δυτικοθρακιώτες”…. 

Previous Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΑΓΓΛΙΑΣ

Next Article

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *