Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανησυχία των πρακτόρων τουρκικών συμφερόντων για το κλείσιμο μειονοτικών σχολείων…

No Comments Share:

Κέιμενο του ιστολόγιου  5/8/2019

Ο κ. Αλή Χουσείνογλου κατάγεται από τον Ίασμο Ροδόπης,, είναι Έλληνας πολίτης  και εργάζεται μόνιμα στο πανεπιστήμιο Αδριανούπολης. Συχνά τον βλέπουμε σε διάφορες εκδηλώσεις στο εξωτερικό αλλά και στην Τουρκία, να έχει τον ρόλο του ¨κατήγορου¨ σε βάρος της Ελλάδας σχετικά με τα δικαιώμτα της μουσουλμανική μειονότητας στην Θράκη.

Τώρα λοιπόν έγραψε στο FACEBOOK τα εξής :

¨Ο Αλή Χουσείνογλου αισθάνεται απογοητευμένος στο χωριό Μελέτη

Δυτική Θράκη. Ένα ακόμη δίγλωσσο τουρκικό μειονοτικό Δημοτικό σχολείο έκλεισε λόγω του μικρού αριθμού μαθητών. Για όσο το ελληνικό κράτος δεν κάνει τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση των παλαιών και νέων θεμάτων στην μειονοτική εκπαίδευση και για όσο για διάφορους λόγους οι μουσουλμάνοι Τούρκοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία που παρέχουν εκπαίδευση μόνο στα ελληνικά, αυτά τα ιστορικά σχολεία που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των τουρκικών όπως και της παρουσίας του τουρκικού-μουσουλμανικού πολιτισμού στη δυτική Θράκη, δυστυχώς θα συνεχίσουν να κλείνουν. Η μείωση της χρήσης των τουρκικών μαζί με το κλείσιμο των σχολείων, με το πέρασμα του χρόνου θα επιφέρουν την καταστροφή της εθνικής, θρησκευτικής και γλωσσικής ταυτότητας και πιθανώς την αφομοίωση. Παράδειγμα για αυτό είναι οι Τούρκοι που ζούνε στα νησιά Ρόδο και Κω των οποίων τα σχολεία έκλεισαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι συνέπειες θα είναι για τα παιδιά μας, θα είναι κρίμα για τους νέους μας ! Πριν να είναι πολύ αργά…¨

Η αλήθεια είναι πως κι εμείς αισθανόμαστε απογοητευμένοι από το ελληνικό κράτος, με την στάση ανοχής που επιδεικνύει απέναντι σε κραυγαλέες μορφές πρακτόρων τουρκικών συμφερόντων. Και δεν εννοούμε τόσο τον Χουσείνογλου. Υπάρχουν άλλες πιο προκλητικές μορφές….

Αν θέλει ένα κράτος μπορεί να κάνει πολλά.

Αν δεν θέλει, κάνει και ιφτάρ στον Τούρκο πρόξενο….

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220008809917644&set=a.1690262023468&type=3&theater

Για θυμηθείτε….

Ο Τούρκος πρόξενος έδωσε την “ευλογία” του προς τον περιφερειάρχη Μέτιο…

 

Previous Article

Προειδοποίηση : “Ακυρώστε τις κάρτες SIM πριν φύγετε από την Τουρκία…

Next Article

Οι γενίτσαροι τον έκαψαν ζωντανό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *