Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΔΙΚ

No Comments Share:

Ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του DEB που υπέστησαν επίθεση

f8ac3f5a3ec4bec995e71a9b3e995174_XL

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί μαζί με άλλους εργαζόμενους του προξενείου επισκέφτηκαν στις 9 Δεκεμβρίου τα γραφεία του DEB που υπέστησαν επίθεση. Στην επίσκεψη αυτή τους συνόδεψαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά και η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ. Ο πρόξενος Ακιντζί στο τέλος της επίσκεψης του δήλωσε πως ¨Ελπίζουμε το συντομότερο να βρεθούν οι δράστες και το περιστατικό να διαφωτισθεί¨.

Ο πρόξενος Ακιντζί διερεύνησε τα κεντρικά γραφεία του DEB και είδε επιτόπου την προδοτική επίθεση. Ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ενημέρωσε τον πρόξενο Ακιντζί και τους συν αυτώ σχετικά με την επίθεση.  Στα κεντρικά γραφεία του DEB τον πρόξενο Ακιντζή υποδέχτηκαν η σύζυγος και ο γιός του αείμνηστου Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, οι Ισίκ Σαδίκ και Λεβέντ Αχμέτ. Στην επίσκεψη παρόντες ήταν και οι αντιπρόεδροι του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν.

Στο τέλος της επίσκεψης εν συντομία αναφέρθηκαν τα εξής :

Πρόξενος Ακιντζή

¨Μεταφέρουμε στο κόμμα DEB τις ευχές μας για περαστικά για την επίθεση που έγινε. Μεταφέραμε τις ευχές μας για περαστικά στα μέλη του κόμματος, στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης και στην οικογένεια του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ. Ελπίζουμε το συντομότερο να βρεθούν οι δράστες και το περιστατικό να διαφωτισθεί. Και αυτή ή δυσάρεστη ανάμνηση να αφεθεί πίσω πια¨.

Ισίκ Αχμέτ-σύζυγος Δρ. Σαδίκ Αχμέτ

Εμείς ζητάμε το συντομότερο να βρεθεί το αυτοκίνητο από το οποίο η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης  και η οικογένεια του έχει βαριές αναμνήσεις, στο οποίο υπάρχει το αίμα του και στο οποίο η οικογένεια μας πλήρωσε τίμημα. Είναι ένας βιασμός ενός νοικοκυριού. Δεν μπορεί με άξεστο τρόπο να δίνεται το μήνυμα πως  ¨Εγώ μπαίνω στο σπίτι σου. Παίρνω τα πάντα συμπεριλαμβανομένου και του αμαξιού και γράφω στους τοίχους ¨Οι φρουροί της Θράκης¨ .

Εδώ είναι τμήμα της Ε.Ε. Για αυτό ζητάω από τις ελληνικές αρχές στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βρεθεί το συντομότερο το αυτοκίνητο και να μας παραδοθεί¨.

Λεβέντ Αχμέτ-υιός Δρ. Σαδίκ Αχμέτ

¨Είκοσι χρόνια πριν,  κρυφά και βρώμικα χέρια πήραν από εμάς τον αείμνηστο πατέρα μας. Είναι μεγάλος ο πόνος και η πληγή που προκάλεσαν. Αυτή η πληγή μας δεν έκλεισε και δεν πρόκειται να κλείσει. Και πάλι τώρα έριξαν αλάτι στην πληγή μας και έμπηξαν μαχαίρι. Από αυτά που λένε οι αρμόδιοι της αστυνομίας , αντιλαμβανόμαστε πως η επίθεση στο DEB δεν είναι μια απλή υπόθεση κλοπής. Σίγουρα πρόκειται για μια επιχείρηση για να πάρουν το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε την ζωή του , στο οποίο ξεψύχησε ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Πιστεύουμε πως είναι μια επιχείρηση που έγινε με επαγγελματικό τρόπο. Αυτό πιστεύουν και οι αρμόδιοι. Εμείς ζητάμε αυτό το αυτοκίνητο !

Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή  Τσαβούς

¨Ως κοινότητα του DEB βιώνουμε θλιβερές μέρες. Ήμασταν ενθουσιασμένοι πριν. Μεταφερόμασταν στα νέα μας γραφεία. Δημιουργούσαμε μια γωνιά ¨Αχμέτ Σαδίκ¨. Μεταφέραμε εδώ το όχημα στο οποίο πέθανε ο ηγέτης μας. Κάποιοι πρέπει να ανησύχησαν και με επαγγελματικό τρόπο πήραν το όχημα από εδώ.  Κατά την γνώμη μας στόχος ήταν το όχημα. Διότι εκείνο το ατύχημα ήταν ένα τραγικό και ύποπτο ατύχημα. Ακόμη δεν μπόρεσαν να το διαλευκάνουν. Φαίνεται ότι η έκθεση αυτού του οχήματος εδώ ανησύχησε κάποιους. Φαίνεται ότι αυτοί πιστεύουν πως παίρνοντας εκείνο το όχημα πετυχαίνουν τον στόχο τους. Να πω όμως το εξής : Για μια ακόμη φορά έκαναν να μεγαλώσει ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ στις καρδιές του κόσμου του DEB και στις καρδιές των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Και αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας απειλήσουν σε αυτό τον αγώνα, εάν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας εμποδίσουν να περπατήσουμε, εμείς σε αυτό τον δρόμο θα κάνουμε πολιτική και θα υπηρετήσουμε την ειρήνη και την φιλία. Ταυτόχρονα θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τα μειονοτικά δικαιώματα¨.

1 2 3 4

http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5309-ba%C5%9Fkonsolos-ali-r%C4%B1za-ak%C4%B1nc%C4%B1-sald%C4%B1r%C4%B1ya-u%C4%9Frayan-deb-partisi-genel-merkezi%E2%80%99ni-ziyaret-etti.html

9/12/2015

Previous Article

ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Next Article

ENTOΛΗ ΓΙΑ ΠΥΡ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *