Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

0 σχόλια Share:

ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ 29ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

 Με ενθουσιασμό γιορτάστηκε η γιορτή Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου στην Δυτική Θράκη. Όπως πάντα χιλιάδες άτομα συνέρρευσαν στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη. Νέοι, γέροι και παιδιά από τον ορεινό όγκο της Ξάνθης και την πεδιάδα της, από τα πιο απομακρυσμένα σημεία των νομών Ροδόπης και Έβρου, όλοι συνέρρευσαν στην Κομοτηνή για να γιορτάσουν την γιορτή Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου. Καθώς η αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε, οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα και έτσι οι καλεσμένοι έμπαιναν από την μια πόρτα και έβγαιναν από την άλλη. Έτσι μια ακόμη γιορτή δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου γιορτάστηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης με την καρδιακή τους δέσμευση προς την μάνα πατρίδα, με χαρά και ενθουσιασμό.

Αυτούς που έρχονταν για την Γιορτή της Δημοκρατίας τους υποδέχονταν στην είσοδο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και η αξιότιμη σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, καθώς και οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ, Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, Αντνάν Οζτούρκ, Γκιουρλέρ Ερσόι και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν.

Στην τελετή εορτασμού που έγινε το βράδυ της 31 Οκτωβρίου ανάμεσα στις 20.00 και 22.00 στην Κομοτηνή, παραβρέθηκαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι βοηθοί του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Φατμά Ιμάμ και Αχμέτ Χραλ, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, οι αντιπεριφερειάρχης του Ιρφάν Ουζούν, οι σύμβουλοι της πλειοψηφία και της αντιπολίτευσης της περιφέρειας Ερτζάν Χουσείν, Καάν Μουμίν, Σεβγκί Σαλίμ, Αϊχάν Τσακίρ, Σουάτ Τσολάκ, Μπουρχάν Μπαράν και Τουρκές Χατζιμεμίς, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και δημοτικοί σύμβουλοι, Η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο Βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης¨ Χουσείν Αχμέτογλου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι αντιδήμαρχοι Ριντβάν Μολλά Ισά και Μεχμλετ Δεβετζήογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, μέλη του Δ.Σ. της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, μέλη της Επιτροπής Γυναικών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, συνταξιούχοι δάσκαλοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν και επαθίτες δάσκαλοι, ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά και μέλη του Δ.Σ., ο δήμαρχος Μαρώνειας Ηλίας Ιωαννάκης και δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, τέως βουλευτές, μέλη από τους κηδεμόνες των σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, θρησκευτικοί λειτουργοί, τέως δήμαρχοι και κοινοτάρχες και πολλοί καλεσμένοι. Εντύπωση προκάλεσε πως φέτος ο Ελληνικός Στρατός και η Εκκλησία δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν.

 Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς μετά τον εορτασμό απάντησε στην ερώτηση της εφημερίδας Μπιρλίκ για την σημασία της βραδιάς. Ο Σάρνιτς ανέφερε τα εξής :

Βιώνουμε κατά την 88η χρονιά με τον ίδιο ενθουσιασμό και με ακόμη μεγαλύτερη αγάπη την περηφάνια της λαμπρού εορτασμού. Όπως κάθε χρόνο οι Έλληνες φίλοι μας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικήσεις συλλόγων, επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, επιχειρηματίες, ηγέτες από την μειονότητα και την πλειονότητα, σχεδόν από κάθε χωριό ήρθαν και δεν μας άφησαν μόνους αυτή τη χρονιά. Φυσικά φέτος υπήρξε κάποια διαφορά, καθώς η 29η Οκτωβρίου έπεφτε Σαββατοκύριακο, εμείς τον εορτασμό μας της 29ης Οκτωβρίου τον πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα. Είναι γνωστό άλλωστε πως την περασμένη εβδομάδα συνέβη σεισμός στο Βαν, αισθανόμαστε λύπη για αυτό. Λήφθηκε όμως απόφαση να γίνει ο εορτασμός στο εξωτερικό και έτσι στα πλαίσια αυτά απόψε εδώ μαζί σας με τους ομογενείς μας και μαζί με τους Έλληνες φίλους μας γιορτάζουμε με χαρά και ενθουσιασμό.

Φέτος είναι η τρίτη μου χρονιά, και πλέον εξοικειωθήκαμε με την χαρά του εορτασμού, πλέον τους καλεσμένους στην πόρτα τους απευθύνουμε τον λόγο με τα ονόματα τους. Πλέον γνωρίζουμε τους πάντες με τα ονόματα τους. Με αυτή την εμπειρία και την αγάπη, ικανοποιούμαστε συναντώμενοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Μας δίνει μεγάλη χαρά να συναντιόμαστε με τους ομογενείς μας και με τους Έλληνες φίλους μας. Είναι πολύ σημαντικό που δεν μας άφησαν μόνους σήμερα¨.

Εφ. Μπιρλίκ 1-11-2011

Previous Article

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ….

Next Article

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ-ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΕ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!