Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

No Comments Share:

Η ABTTF πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Δυτική Θράκη

yemekli2 (1)

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου πραγματοποίησε στο διάστημα από 20 έως 23 Μαρτίου επίσκεψη εργασίας στην Δυτική Θράκη. Toν πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίπογλου τον συνόδεψε ο αντιπρόεδρος της ABTTF Ενγκίν Ισμάηλ .

Τα μέλη της ABTTF, το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαρτίου, οι τρεις φορείς της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που εκπροσωπούνται στην FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Λαών), δηλαδή το κόμμα DEB, o Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και η ABTTF συναντήθηκαν σε δείπνο με την Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK).

Στο δείπνο εργασίας όπου οικοδεσπότης ήταν η ABTTF, ο πρόεδρος της ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ο Ενγκίν Ισμάηλ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του BTAYTD Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος της BTTADK και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και πρώην πρόεδρος της BTTADK και μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, συζήτησαν γύρω από τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Στις 21 Μαρτίου-Παρασκευή τα τρία μέλη του FUEN, δηλαδή το κόμμα DEB, η ABTTF και ο BTAYTD πραγματοποίησαν συνάντηση διαβούλευσης στα γραφεία του BTAYTD. Στην συνάντηση αυτή οι τρεις φορείς σχολίασαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και συζήτησαν το τι μπορούν να πράξουν από κοινού.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ABTTF Ενγκίν Ισμαήλ, ο υπεύθυνος του DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, μαζί με τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαίκογλου , τον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ που συνόδεψαν τον πρόξενο της T.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ κατά την επίσκεψη του στην Σμίνθη-Ξάνθης, έκαναν όλοι μαζί στο τζαμί της Σμίνθης την προσευχή της Παρασκευής.

Εφ. Γκιουντέμ 24/3/2014

Σχ: Από το κείμενο μαθαίνουμε πως ο κ. ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ¨προήχθη¨ σε πρόεδρο της ¨Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨. Καλά όχι πως σπρώχνονταν κι άλλοι για την θέση του προέδρου….

Previous Article

OΜΙΛΙΑ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΗ

Next Article

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *