Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΝ ¨ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ¨ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΡΑΚ

No Comments Share:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΠΛΗΞΗ

22 ομογενείς μας από τν Εχίνο της Ξάνθης οι οποίοι συνειδητά δεν έγραψαν τα παιδιά τους στο κρατικό νηπιαγωγείο που διδάσκει στα ελληνικά, όταν υπέβαλαν αίτημα εγγραφής των παιδιών τους στο δημοτικό μειονοτικό σχολείο του Εχίνου, ενημερώθηκαν πως η εγγραφή δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν υπάρχει πιστοποιητικό φοίτησης νηπιαγωγείου.

Παρά το ότι στην περιοχή της Κομοτηνής παρόμοια θέματα λύθηκαν με την επέμβαση των βουλευτών, στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης το θέμα παραμένει και η εγγραφή των παιδιών δεν γίνεται. Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου λαμβάνοντας υπόψη την ψυχολογική κατάσταση των μαθητών, παρά τις εγκυκλίους από τον συντονιστή και το ότι δεν εγγράφηκαν τα παιδιά, επέτρεψε να μπούνε στις τάξεις.

Σχετικά με το θέμα ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει τα εξής :

Εγώ πιστεύω πως έπραξα το σωστό για τα παιδιά, για το σχολείο, και για την αρμονική και χωρίς προβλήματα εκπαιδευτική διαδικασία. Στον Εχίνο αυτή τη στιγμή δίνεται ένας αγώνας. Είναι ο αγώνας των γονέων των μαθητών. Ο κόσμος μας στηρίζει το σχολείο του. Διότι λένε πως ¨το σχολείο είναι δικό μας, το κτίριο είναι δικό μας και οι μαθητές είναι δικοί μας¨. Εμείς ως διοίκηση του σχολείου και ταυτόχρονα ως κάποιος που ζει σε αυτό το χωριό. ζητάμε και προσμένουμε το θέμα αυτό να λυθεί το συντομότερο δυνατό.¨

Μετά από αυτό ο διευθυντής παρέπεμψε τον διευθυντή στο πειθαρχικό και τον τιμώρησε με ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ.

Σύμφωνα με την διαδικασία, όλα φαίνονται να πηγαίνουν κανονικά. Όμως δεν είναι καθόλου τόσο απλά. ΑΔΙΚΗΜΑ διέπραξε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας. Αυτό είναι που έστειλε εγκύκλιο για την μη πραγματοποίηση της εγγραφής στο δημοτικό που είναι συνταγματική υποχρέωση.

Αντίθετα με αυτό που προβλέπεται στην νομοθεσία πως επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο αλλά γίνεται η εγγραφή, τώρα δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο στους γονείς των παιδιών, αλλά κρίνονται ως υπεύθυνα τα 6χρονα μωρά και δεν γίνεται η εγγραφή τους στο δημοτικό.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, οι πολύξεροι της μειονότητας μας…σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν πλάκα μαζί μας.

Ο βουλευτής μας, αφήστε άλλες μορφές δράσης, αλλά ούτε καν μια επερώτηση δεν υπέβαλε ή δεν μπόρεσε να υποβάλει στην βουλή για αυτό το θέμα. Και μάλιστα ο βουλευτής μας είναι της αντιπολίτευσης, όχι κυβερνητικός.

Από τον σύλλογο αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης εν είδαμε την παραμικρή κίνηση. Ένας διευθυντής δημοτικού παραπέμπεται άδικα στο πειθαρχικό, τιμωρείται και από εκεί δεν βγαίνει ούτε η παραμικρή δήλωση αλληλεγγύης. Μα τι είδους σύλλογος είναι αυτός, τι είδους επαγγελματική αλληλεγγύη είναι αυτή, δεν καταλάβαμε.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ , ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..

Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ

 Τρακιανίν Σεσί 26/9/2012

Σχ: Πραματικά είναι σκάνδαλο η ποινή της επίπληξης ! Γραπτή εγκύκλιο παρέβη ο κύριος Κουράκ και του έβαλαν ποινή επίπληξης !!!! Σιγά μη σκίσουμε κανένα καλτσόν ! Στερήστε του κανά δυό μισθούς ή μεταθέστε τον να δούμε θα το ξανακάνει ; Γιατί τώρα το μήνυμα είναι πως ¨Ε και τι του έκαναν ; Επίπληξη ; Σιγά τα ωά¨….

Previous Article

ΧΑΜΗΛΟ ΗΘΙΚΟ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ YUNTÜRK ΣΤΗΝ GTGB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *