Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΡΩΜΑ

0 σχόλια Share:

Συνέχιση δράσης μέχρι την επίλυση του θέματος !…

20151021_090826

Διαμαρτυρία έγινε στο Κεντρικό Δημοτικό Σχολείο Τουρκικής Μειονότητας Ξάνθης για τις ελλείψεις σε δασκάλους και βιβλία τουρκικών.

Ο γονείς των μαθητών μετά από  εβδομάδες που περίμεναν την επίλυση των θεμάτων, μετείχαν στην διαμαρτυρία που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  Κεντρικού Δημοτικού Σχολείου Τουρκικής Μειονότητας Ξάνθης. Έγινε μποϊκοτάζ στα μαθήματα και δεν επετράπη στους δασκάλους να μπούνε στο σχολείο.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Σήμερα (Τετάρτη 21 Οκτωβρίου) δεν έγιναν μαθήματα στο Κεντρικό Μειονοτικό  Δημοτικό Ξάνθης, ενώ αποφασίστηκε και η συνέχιση της διαμαρτυρίας μέχρι την επίλυση του θέματος
Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μάρκου συνομίλησε στην είσοδο του σχολείου με την διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τους είπε πως αναζητούνται λύσεις στο θέμα και τους ζήτησε να επιτρέψουν στα παιδιά να μπούνε στο σχολείο. Οι δε γονείς ανέφεραν πως μέχρι να επιλυθούν τα θέματα των δασκάλων και των βιβλίων τουρκικών θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Ο Μάρκου σε δήλωση του ανέφερε πως και το σχετικό με τους διορισμούς θέμα και αυτό με τα βιβλία, το έχει μεταφέρει επανειλημμένα στους ανωτέρους του. Ανέφερε πως έχει ήδη δημοσιευτεί η λίστα με τους αναπληρωτές και την Παρασκευή που κλείνει το διάστημα για προσφυγές, την ίδια μέρα θα γίνουν οι διορισμοί και την Δευτέρα οι δάσκαλοι θα βρίσκονται στα σχολεία.  Γονείς και δάσκαλοι δεν έκριναν ως πειστικές τις δηλώσεις του Μάρκου. Ενημερώνοντας σχετικά με τα βιβλία είπε πως έμαθε πως τα βιβλία έχουν έρθει στην Κομοτηνή και ότι αφού ελεγθούν από τους μειονοτικούς συμβούλους Ντερντιμάν και Νιζάμ για κανένα τυπογραφικό λάθος. Το συντομότερο μετά θα διανεμηθούν. Μετά από τις δηλώσεις του ζήτησε από τους γονείς να ανοίξουν το σχολείο και να λήξουν την διαμαρτυρία τους, αλλά οι γονείς απάντησαν αρνητικά στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Μάρκου.

¨ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ¨

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων σε δήλωση της στην εφημερίδα Γκιουντέμ ανέφερε πως για εβδομάδες τώρα προσπαθούνε να λύσουν το θέμα με τους δασκάλους και τα βιβλία και είπε : ¨ Δυστυχώς μέχρι σήμερα όλες μας οι εκκλήσεις παρέμειναν αναπάντητες. Το πρόβλημα συνεχίζεται. Όλοι μας ζητάμε μια καλύτερη μειονοτική εκπαίδευση. Η διαμαρτυρία μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική λύση του προβλήματος. Αύριο πάλι εδώ θα είμαστε. Προσδοκούμε όλοι οι γονείς και οι φορείς να στηρίξουν την δημοκρατική μας διαμαρτυρία¨.

¨ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ¨

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Καντρί Αμντουλχαλίμ σε δήλωση του ανέφερε πως μέχρι σήμερα με υπομονή και καλή βούληση ήταν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, αλλά πλέον δεν πιστεύουν αυτά που τους λένε και θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι να πραγματοποιηθούν οι διορισμοί των δασκάλων και να έρθουν τα βιβλία.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Κεντρικού Δημοτικού Σχολείου Τουρκικής Μειονότητας Ξάνθης και τους γονείς τους στήριξαν ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ και ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη.

20151021_085925 20151021_090056 20151021_091214
Εφ. Γκιουντέμ 21/10/2015

Previous Article

ΠΕΝΝΑ ΜΟΝΤ BLANC….

Next Article

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *