Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παίζουμε μόνοι μας και χάνουμε!

0 σχόλια Share:

Κώστας Καραΐσκος

Πριν από 10 ακριβώς μέρες γράφαμε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μουφτεία Κομοτηνής και καθετί που συνδέεται οργανικά μαζί της. Πράγματα γνωστά σε λίγους, που συνήθως είτε είναι μέρη του προβλήματος είτε έχουν κάποιο συμφέρον επενδεδυμένο από δω ή από κει. Σε όσα γράψαμε λοιπόν τις προάλλες όχι απλώς ουδείς τόλμησε να διαψεύσει κάτι αλλά ήρθε και η σημερινή (11-9-19) τραγωδία στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής Χαϊριγέ για να μας επιβεβαιώσει πλήρως.
Το πράγμα είχε ήδη από πέρυσι στραβώσει, όπως φάνηκε και στις πολυήμερες κινητοποιήσεις των μαθητών κατά των αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Καθώς λοιπόν σήμερα ήταν ορισμένη η έναρξη των μαθημάτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ειδοποίησε από την προηγουμένη τον τοποτηρητή της μουφτείας Τζιχάτ Χαλήλ να μην εμφανιστεί! Σημειωτέον ότι η μουφτεία ασκεί την υψηλή εποπτεία στο σχολείο και είναι σαν να λέμε πως απαγορεύεται στον Επίσκοπο να μπει στο εκκλησιαστικό λύκειο της πόλης του. Ο Τζιχάτ πήγε κι εκεί οι μαθητές του έκλεισαν την πύλη. Από δίπλα και κάποιοι γονείς, ένας μάλιστα γνωστός τουρκόφρων, να στηρίζουν την (προφανώς παράνομη) στάση των παιδιών, ακόμη κι όταν ήρθε – κι έφυγε – η Αστυνομία αλλά και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τελικά μουφτής και διευθύντρια πέρασαν μέσα από την πίσω πόρτα και τότε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αποχώρησε, αφήνοντας πίσω μόλις καμμιά εικοσαριά παιδιά!
Το φιάσκο της ελληνικής πολιτείας είναι μέγα και μάλλον βρίσκεται απλώς στην αρχή του. Ακούμε ότι σχεδιάζονται κινητοποιήσεις μαθητών και κηδεμόνων τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη (εκεί για άλλο θέμα, σχετικά με το μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο). Το ρεζιλίκι είναι εμφανές στο βίντεο που κυκλοφόρησε (https://www.dailymotion.com/video/x7kuz7f?fbclid=IwAR3qf2clDWQxMC_i5KXYxAsi1waUid2h16aasMY-IBRIOn-OCFcjTbfSoZo), όπου κατά βάσιν τέσσερεις (!!!) πιτσιρικάδες ξεφτιλίζουν Αρχές και νομιμότητα. Φταίνε όμως αυτοί; Φταίει μήπως εδώ κάποιος προξενικός δάκτυλος ή κάποιος παρασκηνιακός, φαντασιακός ή όχι, παράγοντας;
Είναι ολοφάνερο πως φταίει ΜΟΝΟΝ η πλευρά “μας”: η περσινή επιλογή προσώπου για την μουφτεία Κομοτηνής ατύχησε, ή εν πάση περιπτώσει δεν περπατάει πουθενά. Παρά την στήριξη και την πίστωση χρόνου που έλαβε ο άνθρωπος πανταχόθεν, παρότι η τουρκική πλευρά είναι σχεδόν εξαφανισμένη σε σχέση με άλλοτε, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την μουφτεία να επιστρέφει στην …σφραγιδική της μορφή και καμμία αντίρροπη πρωτοβουλία δεν διαφαίνεται. Πού είναι οι τοπικοί βουλευτές, πού είναι ο αρμόδιος γ.γ. του ΥΠΕΠΘ Γ. Καλαντζής, πού είναι η λεγόμενη Κυβέρνηση; Καθώς το μουφτειακό Ιεροσπουδαστήριο ερημώνει, το μειονοτικό σχολείο έχει φρακάρει από μαθητές, τα ιμάμ χατίπ της Αδριανούπολης και των Υψάλων επίσης, τώρα διεκδικεί μαθητές από τη Ροδόπη και η …Κεσσάνη! Παράλληλα χάνονται θέσεις ιεροδιδασκάλων – άρα παραχωρείται έδαφος στους εσχάτως αδρανείς τουρκομουφτήδες – με μόνο κριτήριο τα προσωπικά και τα συμπλέγματα των εχόντων “άκρη” στην Αθήνα. Έχει νόημα – και μέχρι πού θα πάει η εμμονή σε ένα λάθος με παράλληλη αναζήτηση ευθυνών σε άσχετα με τις εξελίξεις πρόσωπα; Προς ειδικούς και …γενικούς υπενθυμίζουμε το ξυράφι του Occam, φτάνει με τις βυσσοδομίες!

 

Previous Article

Δήλωση Τσαβούσογλου για τους S-400 : Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά θα τεθούν σε λειτουργία

Next Article

Έλλην πολίτης-κάτοικος Ελλάδας που επιχαίρει για το Ματζικέρτ και την εισβολή στην Κύπρο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id leo. ut elit. Aenean mattis mattis vel, dolor nunc