Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

No Comments Share:

Άνοιξε στην GTGB έκθεση του Κοσσοβάρου καλλιτέχνη Ρεσίτ Ισμέτ

Η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) στις 27 Απριλίου πραγματοποίησε στην αίθουσα της GTGB ( Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής) τα εγκαίνια της έκθεσης του Κοσσοβάρου καλλιτέχνη Ρεσίτ Ισμέτ.

H εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του αντιπροέδρου της ΠΕΚΕΜ Τζαφέρ Χαφίζ Μεχμέτ. Ο Χαφίζ Μεχμέτ στην ομιλία του ανέφερε πως στόχος της ΠΕΚΕΜ πάντα είναι να στηρίζει και να ενθαρρύνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκθεση έργων του Κοσσοβάρου καλλιτέχνη Ρεσίτ Ισμέτ.

Ο Χαφίζ Μεχμέτ πρόσθεσε πως ως ΠΕΚΕΜ σχεδιάζουν να οργανώσουν στο μέλλον μια κοινή έκθεση Δυτικοθρακιωτών καλλιτεχνών μαζί με έργα ομογενών καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο ζωγράφος Φεβζί Αλή, είπε πως γνωρίζει εδώ κι πολλά χρόνια τον καλλιτέχνη Ισμέτ Ρεσίτ και ότι αρκετές φορές παραβρέθηκαν και οι δύο τους σε εκθέσεις Τούρκων ζωγράφων. Ο Φεβζί Αλή ανέφερε πως ο Ρεσίτ Ισμέτ εκτός από την ζωγραφική είναι και ένας καλός μουσικός, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι τον φιλοξενούνε στην Δυτική Θράκη.

Ο καλλιτέχνης Ρεσίτ Ισμέτ άρχισε την ομιλία του λέγοντας πως ¨Σας έφερα από το Κόσσοβο μια γεμάτη αγκαλιά από χαιρετίσματα¨ και συνέχισε λέγοντας πως ¨Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου ήταν να ανοίξω έκθεση στην Κομοτηνή. Αυτό σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Εξ αυτού αισθάνομαι χαρούμενος. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης¨.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ανέφερε πως ο καλλιτέχνης Ισμέτ Ρεσίτ είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα, καθώς έχει τις ιδιότητες του ζωγράφου του μουσικού και του επιχειρηματία. Πρόσθεσε πως ο Ρεσίτ Ισμέτ έχει ανοίξει εκθέσεις σε πολλά μέρη και ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η έκθεση αυτή στην Κομοτηνή.

Στην έκθεση μετείχαν και έκαναν από μια ομιλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζίογλου.

Την έκθεση που έμεινε για τρεις μέρες ανοιχτή την επισκέφτηκαν πολλοί διοικούντες συλλόγων και φορέων της μειονότητας και πολλοί φιλότεχνοι.

 Εφ. Μπιρλίκ 3-5-2012

Previous Article

IΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ : ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.Ξ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *