Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΦΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

0 σχόλια Share:

O αντιπρόεδρος της FUEN Χαλίτ Χαμπίπογλου επισκέφτηκε τους Τούρκους στο Κόσσοβο

Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου-αντιπρόεδρος της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων) στις 19/4, επισκέφτηκε τους Τούρκους του Κοσσόβου που είναι μια από τις ιδρυτικές κοινότητες της Δημοκρατίας του Κοσσόβου.

Με ευκαιρία την εθνική γιορτή των Τούρκων του Κοσσόβου της 23/4 και μετά από πρόσκληση της Ένωσης Νεολαίας Κοσσόβου, ο αντιπρόεδρος της FUEN επισκέφτηκε την πρωτεύουσα Πρίστινα και το Πρίζρεν όπου ζει πυκνός πληθυσμός Τούρκων και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας της Δημοκρατίας του Κοσσόβου που έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 17/2/2008. Τον Χαμπίπογλου συνόδεψε και η ασκούσα καθήκοντα Γ.Γ. στην Ομάδα Τουρκικών Κοινοτήτων της FUEN και Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Μελέκ Κιρμαντζί.

Αρχικα ο Χαμπίπογλου συναντήθηκε στα γραφεία της  Ένωσης Νεολαίας Κοσσόβου με τον πρόεδρο της τον Τζεγκίζ Κόβατς ο οποίο είχε μετάσχει ως καλεσμένος στην ετήσια συνάντηση της Ομάδας Τουρκικών Κοινοτήτων της FUEΝ που έγινε στο Βερολίνο στις 14-17 Νοεμβρίου 2016 και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του συλλόγου. Την ίδια μέτρα το βράδυ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 23/4-Ημέρας Εθνικής Γιορτής των Τούρκων του Κοσσόβου, μετείχε στην ¨Εναρκτήρια Συναυλία 23ης Απριλίου¨ που έγινε στο Σπίτι Πολιτισμού του Πρίζρεν.

Στις 18 Απριλίου ο Χαμπίπογλου επισκέφτηκε τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και πρόεδρο του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος Μαχίρ Γιαγτζιλάρ. Ενημέρωσε πως η FUEN είναι η μεγαλύτερη στέγη εθνικών μειονοτήτων στην Ευρώπη και περιέγραψε τις εργασίες της. Ο Χαμπίπογλου περιέγραψε την Κίνηση Ευρωπαίων Πολιτών  της FUEN που έχει την επωνυμία ¨Πακέτο Προστασίας Μειονοτήτων¨ , που όπως ανέφερε στοχεύει στην προστασία των ατόμων –μελών των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων της FUEN και στην λήψη μέτρων για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ευρώπη.
………………………

………………………

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2955

22/4/2017

Previous Article

33η φορά κρατική παρεμπόδιση πρόσβασης στην ιστοσελίδα sendika.org…

Next Article

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *