Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΝΤΡΙ…

0 σχόλια Share:

Δυτικοθρακιώτες φοιτητές συνατήθηκαν μετά από πρόσκληση του πρόξενου Θεσσαλονίκης 

Όπως έγινε και πέρσι έτσι και φέτος μετά την περίοδο των εξετάσεων στο πανεπιστήμιο, Δυτικοθρακιώτες φοιτητές ανταποκρίθηκαν στις 21/2 στην πρόσκληση που τους απεύθυνε ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης

Στην βραδιά που ήταν αφιερωμένη στα μέλη και φίλους της Κοινότητας Νέων Ακαδημαϊκών (GAT) που λειτουργεί υπό τον Σύλλογο Επιστημόνων Δυτικής Θράκης (BTAYTD), παρέστησαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι υποπρόξενοι Ιλκάι Κοτζαγιγίτ και Αντνάν Οζτούρκ, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Ανάπτυξης και Εμπορίου Μαύρης Θάλασσας Μουσταφά Μποράν, ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών-Θεσσαλονίκης Ουτκού Γιαζάν, η αντιπρόεδρος του BTAYTD Οζλέμ Νιγιαζίογλου και τα μέλη του ίδιου συλλόγου Ντιλέκ Οσμάν, Σερκάν Μπεκίρ και Οσμάν Ισμαήλ, κάτι που χαροποίησε τους νέους που νοσταλγούν τα μέρη τους.

Ο πρόξενος Τογρούλ Μπιλτεκίν στην ομιλία του καταρχήν ευχαρίστησε τον πρόξενο Σενέρ, το Δ.Σ. του BTAYTD και τους νέους για την συμμετοχή τους και απευθυνόμενος στου τελευταίους είπε : ¨Η πόρτα του προξενείου μας είναι πάντα ανοιχτή για εσάς, εδώ είναι το σπίτι σας, ότι πρόβλημα και αν έχετε πρώτα θα έρχεστε εδώ¨. Έπειτα απευθυνόμενος στις οικογένειες των φοιτητών είπε πως ¨Να ξέρετε πως τα παιδιά σας είναι σε εμάς παρακαταθήκη, να μην ανησυχείτε¨. Τόνισε πως η κοινότητα των ομογενών που σπουδάζουν στην Θεσσαλονίκη είναι η πολυπληθέστερη, εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει η GAT να συγκεντρώνει τους φοιτητές, και συνεχάρη την νέα διοίκηση του BTAYTD.

Φοιτητές που ήρθαν από Αθήνα, Φλώρινα, Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο και Γιάννενα, όλοι μαζί συνόδεψαν τον γνωστό στην Κεντρική Μακεδονία καλλιτέχνη Λένο και την Ιφιγένεια Μακρή που σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη σε τραγούδια με κιθάρα, πιάνο και μπουζούκι, ενώ στιγμές νοσταλγίας της πατρίδας χάρισε ο καλλιτέχνης του μπαγλαμά Τζενγκίζ Σολμάζ. Όταν ο Σολμάζ άρχισε να παίζει χορευτικά κομμάτια, έφερε κέφι σε όλους.

Μια ωραία έκπληξη για τους μετέχοντες στην εκδήλωση ήταν το μενού που ετοίμασε ειδικά για την εκδήλωση ο βραβευμένος με χρυσό μετάλλιο μάγειρας Αϊχάν Εκιντζί που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς για την εκδήλωση. Στην βραδιά μετείχε επίσης και ο συντονιστής της Έτους Ευρωπαϊκής Νεότητας 2014 και του Βαλκανικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Σίμος Βασιλειάδης, και είχε συζητήσεις για την συμμετοχή μελών της μειονότητας και στις δύο εκδηλώσεις.

 Εφ. Μπιρλίκ 23/2/2013

Σχ : Προσέξτε, οργάνωση ολόκληρη ώστε μη τυχόν κανένας ξεφύγει από το ¨κόκκινο μονοπάτι¨. Φυσικά σε σχέση με τους εκατοντάδες μουσουλμάνους φοιτητές που σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, η προσέλευση μάλλον κρίνεται ως μέτρια.

Previous Article

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ

Next Article

OI ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *