Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΝΟ ΤΗΣ ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

No Comments Share:

Επιτροπή από την Δυτική Θράκη επισκέφτηκε την Αίνο του νομού Αδριανούπολης

Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ μαζί με μια επιτροπή από την Δυτική Θράκη, στις 18 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν την Αίνο (Enez) του νομού Aδριανούπολης.

Τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ συνόδευσαν ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και μια ομάδα από εκπροσώπους του τύπου της μειονότητας.

Η επιτροπή επισκέφτηκε πρώτα τον έπαρχο Αίνου Φατίχ Μπαϊσάλ στο γραφείο του. Εκεί οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσκεψη.

Η συνάντηση έγινε στο κτίριο του Διοικητηρίου, ενώ την επιτροπή υποδέχτηκαν στην είσοδο εκτός από τον έπαρχο Φατίχ Μπαϊσάλ, ο φρούραρχος Στρατοχωροφυλακης υπολοχαγός Χακτάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Αίνου Αχμέτ Τσαγίρ, ο εισαγγελέας Αίνου Γιουσούφ Μπαχαντίρ Οζάϊ, ο εισαγγελέας Αίνου Αλή Κιλίντς, ο δικαστής Αίνου Οζγκιούρ Καπουτζού, η δικαστής Αίνου Εμινέ Σαλτ Κιλίντς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μουράτ Ουτσάρ, και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Τζοσκούν Ερκιλίτζ και Ερόλ Ατσίκ.

ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Mετά από την συνάντηση, συνοδεία του έπαρχου Αίνου Φατίχ Μπαϊσάλ, έγινε επίσκεψη στο επισκευαζόμενο ιστορικό τζαμί Φατίχ. Επίσης έγιναν επισκέψεις στο ιστορικό λιμάνι της περιοχής που λειτουργούσε για πολλά χρόνια την εποχή των Οθωμανών και το ευρισκόμενο στην ίδια περιοχή Πέτρινο Σπίτι. Αρμόδιοι στην περιοχή τους ανέφεραν πως σύμφωνα με μια φήμη στο σπίτι αυτό είχε μείνει τρεις μέρες και τρεις νύχτες ο Οθωμανός σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής. Η επιτροπή έπειτα επισκέφτηκε τον τάφο του Χας Γιουνούς Μπέι και το παλιό τουρκικό νεκροταφείο, όπου και ενημερώθηκαν για τα μνημεία από τους υπαλλήλους.

Γεύμα στον κόλπο Σαροζ

Μετά από τις επισκέψεις, ο έπαρχος Αίνου Φατίχ Μπαισάλ παρέθεσε γεύμα στον κόλπο Σάροζ. Στο γεύμα εκεί παραβρέθηκαν και ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ και ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ. Μετά το γεύμα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον έπαρχο Αίνου και τους άλλους αρμόδιους.

¨Εάν είστε ισχυροί, είμαστε και εμείς. Ο αιώνας που έρχεται στον κόσμο θα είναι ο δικός μας αιώνας¨

Η επιτροπή μετά το γεύμα, κατά το τελευταίο τμήμα της επίσκεψης, επισκέφτηκαν χωριό της κοινότητας Σουλτανίτζε, χωριό στο οποίο εν πολλοίς κατοικούνε άνθρωποι που ήρθαν από την Βουλγαρία. Κόσμος της περιοχής εκεί προσέφερε τσάι. Εκεί μιλώντας ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ευχαρίστησε για την υπέροχη φιλοξενία εκ μέρους του έπαρχου

Αίνου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη. Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ παρείχε σύντομες πληροφορίες για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης…………….

…………….

Εμείς σας βλέπουμε σαν συμπολίτες μας. Ο Αλλάχ ας μας βοηθάει όλους. Ο Αλλάχ να μην επιτρέψει ζημιά σε αυτά τα χώματα.Πάντοτε πρέπει να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο. Εάν είστε ισχυροί, είμαστε και εμείς. Ο αιώνας που έρχεται στον κόσμο θα είναι ο δικός μας αιώνας. Ο Αλλάχ ας μας ανοίγει τον δρόμο.¨

…………….

  

 Εφ. Μπιρλίκ 19/12/2012

Previous Article

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΑΘΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *