Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ-ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

0 σχόλια Share:

Παρουσιάστηκαν τα βιβλία που ετοιμάστηκαν από την ΠΕΚΕΜ

Η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης) έκανε παρουσίαση βιβλίων στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Στην παρουσίαση μετείχαν ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμι Τοραμάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ, ο βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λυκείου Ντιλέκ Ανταλί Οσμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ-Ξάνθης Αλή Αχμέτ Χοτζά, ο πρώην κοινοτάρχης Οργάνης γιατρός Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Μειονοτικών Σχολείων Σαλίχ Αλή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Μεχμέτ Ιμπραήμ, η πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζίογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, η γενική διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και πολλοί ομογενείς.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα κάτωθι βιβλία :

¨Συνέδριο Γυναικών¨ της σκηνοθέτιδας θεάτρου Σουκράν Ραϊφ

¨Εργασίες γυναικών στην Δυτική Θράκη¨ του Ιμπραήμ Μπαλταλί

¨Συγκέντρωση Βαλκάνιων γυναικών στη Δυτική Θράκη¨ της δασκάλας Σεβτάπ Χιντ.

Η παρουσίαση άρχισε με την ομιλία του προέδρου της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά. Ο Καμπζά ανέφερε πως η ΠΕΚΕΜ έχει κάνει πολύ σημαντικές εργασίες στο πεδίο του πολιτισμού. Ο Καμπζά είπε : ¨1716 βιβλία, 44 είδη εφημερίδων, 39 είδη περιοδικών, 47 πτυχιακές εργασίες, 119 μεταπτυχιακές εργασίες και 62 ντοκτορά πλέον τα έχουμε προμηθευτεί, τυπώσει και βρίσκονται πια στα ράφια. Επίσης πολλές επιστημονικές εργασίες και κείμενα τα έχουμε σε ψηφιακή μορφή. Προμηθευτήκαμε επίσης έργα 52 Δυτικοθρακιωτών συγγραφέων που τυπώθηκαν έως σήμερα¨.

Ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ανέφερε πως η ΠΕΚΕΜ πέτυχε ωραίες εργασίες και συνεχάρη για αυτό τον πρόεδρο και τα μέλη της. Ο Σενέρ είπε :

¨ Τους συγχαίρω επίσης επειδή αυτή την σημαντική εκδήλωση την διοργάνωσαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής που αποτελεί σύμβολο της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Συγχαίρω επίσης και τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν που παραχώρησε αυτόν το χώρο. Η γυναίκα κατέχει ξεχωριστό μέρος στην τουρκική κοινωνία. Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά την αξία και την σημασία που απέδωσε στην Τουρκάλα γυναίκα ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Πραγματικά οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Πλαφόρμα Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης ήταν πολύ πετυχημένες. Αλλά είναι σημαντικό αυτά να καταγράφονται. Διότι τα λόγια πετάνε, ενώ τα γραπτά μένουν. Όσοι δεν μετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις όταν πάρουν στα χέρια τους τα βιβλία θα πληροφορηθούν. Εμείς δεν θυμόμαστε τις γυναίκες μόνο στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Εμείς επιθυμούμε να βλέπουμε την Δυτικοθρακιώτισσα Τουρκάλα γυναίκα από την πολιτική και το ακαδημαϊκό περιβάλλον ως την πολιτιστική ζωή και παντού αλλού. Για αυτό το λόγο εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τον σεβασμό μου προς την Τουρκάλα γυναίκα της Δυτικής Θράκης¨

 

……………………

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 22/11/2012

Σχ : Προφανώς δεν ίδρωσε και πολύ το αυτί του πρόξενου από την επερώτηση των 32 βουλευτών της Ν.Δ. Μήπως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να το κάνουμε το βήμα ;

Previous Article

ΑΥΞΗΣΗ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Next Article

ΑΝΗΛΕΗΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΧΛΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!