Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ενδιαφέρον του Τούρκου πρόξενου για τον διορισμό του ιμάμη στην συνοικία Χάρμανλικ της Κομοτηνής….

No Comments Share:

https://www.facebook.com/970756526350042/photos/a.1026274870798207/2938191502939858/?type=3&theater

Μας επισκέφτηκε ο Μειονοτικός-Μορφωτικός-Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Χάρμανλικ. Με αυτή την ευκαιρία ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την επικαιρότητα.

Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Facebook   9/4/2020

Σχ: Ο πρόξενος θέλει να δείξει έτσι το ενδιαφέρον του για το θέμα με τις (προφανώς υποκινούμενες) αντιδράσεις των τουρκόψυχων στην περιοχή Χάρμανλικ Κομοτηνής, που δεν θέλουν τον ιμάμη που διορίστηκε εκεί από τον νόμιμο τοποτηρητή.

Η συνάντηση αφορούσε σίγουρα το παρακάτω γεγονός που περιγράψαμε στην παρακάτω ανάρτηση

Ενοχλήθηκαν οι τουρκόψυχοι φορείς από τον διορισμό δύο ιμάμηδων στην Ροδόπη…

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που έβγαλε ο τουρκόψυχος σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης, με αφορμή των διορισμό δύο θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά που βρίσκονται σε Σάππες και Κομοτηνή. Τον διορισμό τον έκανε (ως εκ της θέσης του) ο τοποτηρητής της μουφτείας Κομοτηνής κ.Τζιχάτ Χαλίλ. Αυτό και μόνο προφανώς ερέθισε το ΔΣ του συλλόγου. Αραδιάζουν διάφορα, πως δεν υπήρξε κάποιο παράπονο για τους απομακρυνθέντες, πως δεν ρωτήθηκε ο κόσμος,  κ. α.

Σήμερα και το τουρκόψυχο DEB δημοσίευσε στο FACEBOOK δήλωση με την οποία και αυτό καταγγέλει τον διορισμό αυτών των δύο θρησκευτικών λειτουργών, γράφοντας μεταξύ άλλων πως ¨Απορρίπτουμε κάθε μέτρο που μας επιβάλλεται χωρίς την βούληση του λαού μας¨.

Αλήθεια στην Αττάλεια ή στο Χακκάρι, ή στην Αδριανούπολη, οι μουφτήδες ρωτάνε μήπως τον κόσμο ποιον θα διορίσουν και ποιόν θα μεταθέσουν; Προφανώς το πρόβλημα που έχουν και το DEB και ο παραπάνω σύλλογος είναι ότι ο διορισμός γίνεται με την σφραγίδα του ελληνικού κράτους. Αυτό είναι το ¨πρόβλημα¨ τους.

Ενώ αυτοί θέλουν την αυτονομία τους και σε αυτό τον τομέα… Επαναλαμβάνουμε τον όρο : Αυτονομία….

Στο παρελθόν έχουμε ασκήσει κριτική για διάφορα θέματα σχετικά με τον τοποτηρητή της μουφτείας Κομοτηνής, αλλά εν προκειμένω λειτούργησε απολύτως νόμιμα και στα πλαίσια των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του. Και πρέπει να στηριχθεί.  Διότι εν προκειμένω αυτό που αμφισβητούν οι τουρκόψυχοι δεν είναι τα διορισθέντα πρόσωπα, αλλά η ίδια η αρμοδιότητα του εκάστοτε μουφτή.

 

Previous Article

Ή όλα τα μεγάφωνα ή κανένα!

Next Article

Νέο επίσημο ρεκόρ Τουρκίας σε θανάτους από τον νέο ιό (επίσημα στοιχεία)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *