Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

Κύπριοι φοιτητές έκαναν πορεία προς το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή

5f1405806a17f89fcabda1bb3bd955a3_xl

Μεσημεριανές ώρες της 15/11/2016 στην επέτειο ανακήρυξης της KKTC, ο Σύλλογος Κυπρίων Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς το προξενείο της Τ.C.  στην Κομοτηνή.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ακολουθώντας ένα δρομολόγιο μέσω της πλατείας της πόλης, της παλιάς νομαρχίας και της οδού των δικαστηρίων, έφθασαν ως την αρχή του δρόμου όπου βρίσκεται το προξενείο της Τ.C. όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικό οδόφραγμα. Η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 25 φοιτητές, κρατούσαν σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου και φώναξαν συνθήματα όπως ¨Ανεξαρτησίας, ελευθερία, δημοκρατία¨. ¨Μόρφου, Κερύνεια είναι δικά μας και όχι του Ερντογάν¨  και Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο¨. Οι φοιτητές διάβασαν την απόφαση τους, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ μια τριμελής επιτροπή κόλλησε την απόφαση τους στον εξωτερικό τοίχο του προξενείου. Στην απόφαση αναφέρεται πως για να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό πρέπει η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι να σεβαστούν τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, ζητείται να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις από το νησί, να γίνει η Κύπρος ένα και μοναδικό κράτος κ.α.

Η ομάδα διαλύθηκε μετά, χωρίς να προκαλέσει κανένα επεισόδιο.

4 5 6 7

http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/6347-kıbrıs-lı-öğrenciler-t-c-gümülcine-başkonsolosluğu’na-yürüdü.html

15/11/2016

Σχ : Μπράβο στους φοιτητές που έκαναν αυτή την πορεία. Άξιοι των προγόνων τους. Και λίγοι να είμαστε δεν μας νοιάζει, ο Θεός είναι μεγάλος.

Previous Article

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *