- 15 November 2016
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Κύπριοι φοιτητές έκαναν πορεία προς το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή
Μεσημεριανές ώρες της 15/11/2016 στην επέτειο ανακήρυξης της KKTC, ο Σύλλογος Κυπρίων Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς το προξενείο της Τ.C. στην Κομοτηνή.
Οι φοιτητές ξεκίνησαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ακολουθώντας ένα δρομολόγιο μέσω της πλατείας της πόλης, της παλιάς νομαρχίας και της οδού των δικαστηρίων, έφθασαν ως την αρχή του δρόμου όπου βρίσκεται το προξενείο της Τ.C. όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικό οδόφραγμα. Η ομάδα αποτελούνταν από περίπου 25 φοιτητές, κρατούσαν σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου και φώναξαν συνθήματα όπως ¨Ανεξαρτησίας, ελευθερία, δημοκρατία¨. ¨Μόρφου, Κερύνεια είναι δικά μας και όχι του Ερντογάν¨ και Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο¨. Οι φοιτητές διάβασαν την απόφαση τους, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ μια τριμελής επιτροπή κόλλησε την απόφαση τους στον εξωτερικό τοίχο του προξενείου. Στην απόφαση αναφέρεται πως για να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό πρέπει η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι να σεβαστούν τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, ζητείται να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις από το νησί, να γίνει η Κύπρος ένα και μοναδικό κράτος κ.α.
Η ομάδα διαλύθηκε μετά, χωρίς να προκαλέσει κανένα επεισόδιο.
http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/6347-kıbrıs-lı-öğrenciler-t-c-gümülcine-başkonsolosluğu’na-yürüdü.html
15/11/2016
Σχ : Μπράβο στους φοιτητές που έκαναν αυτή την πορεία. Άξιοι των προγόνων τους. Και λίγοι να είμαστε δεν μας νοιάζει, ο Θεός είναι μεγάλος.




