Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

1 σχόλιο Share:

Μετά από πολλά χρόνια και υπό την επίβλεψη της αστυνομίας στήθηκε δείπνο ιφτάρ στο Διδυμότειχο

dimetoka iftar 1

Μετά από πολλά χρόνια οι Τούρκοι που ζούνε στο Διδυμότειχο και στην περιοχή γύρω από αυτό, συναντήθηκαν στο ιφτάρ που διοργάνωσε ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος Ακιντζί, ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ με τον βοηθό του Φεχίμ Αχμέτ, ο Μουσταφά Τουράν-βοηθός μουφτή Κιρίκκαλε, ο πρόεδρος του BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, ο επικεφαλής του παραρτήματος Αδριανούπολης της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Φατίχ Οτ, καθηγητές του ιμάμ χατίπ λυκείου Akmercan-Αδριανούπολης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζίρ και εκατοντάδες ομογενείς.

dimetoka iftar 2

……………

Την προσευχή τέλεσε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

dimetoka iftar serif

Ο Σερίφ στην χαιρετιστήρια ομιλία του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σουλεϊμάν Ματζίρ, τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου, τους ομογενείς που ζούνε στην περιοχή και όλους όσους οργάνωσαν αυτό το σημαντικό ιφτάρ της αφθονίας, που συνένωσε τους μουσουλμάνους Τούρκους αδερφούς και συνέχισε λέγοντας : ¨Σίγουρα θα ντραπούνε, σίγουρα θα τους κάνουμε να ντραπούνε¨

¨Εμείς ερχόμενοι από την Κομοτηνή στην τελευταία μέρα του Ραμαζανιού θελήσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας. Ευχαριστούμε επίσης αυτούς από το αξιότιμο προξενείο Κομοτηνής της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, τους οποίους καλέσατε και αυτοί δεν μας άφησαν μόνους άλλα ήρθαν έως εδώ. Είδαμε βέβαια πως αυτό το ιφτάρ ήταν δύσκολο, ακούσαμε πως ήταν δύσκολο και βιώσαμε την δυσκολία του. Αλλά σιγά σιγά όλοι θα συνηθίσουν σε όλα, διότι εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοι άνθρωποι. Ήρθαμε εδώ απλά και μόνο επειδή ο Αλλάχ μας όρισε να τηρούμε νηστεία και βρισκόμαστε εδώ συναντώμενοι για να ανοίξουμε την νηστεία σε αυτόν τον ευλογημένο μήνα-σουλτάνο των υπολοίπων μηνών. Πρέπει να ξέρετε όλοι σας πως πέραν τούτου δεν έχουμε καμία απολύτως άλλη πρόθεση και ότι αυτοί οι οποίοι αναζητούνε κακή βούληση μια μέρα σίγουρα θα ντραπούνε. Σίγουρα θα ντραπούνε , σίγουρα θα τους κάνουμε να ντραπούνε. Διότι η πρόθεση μας είναι άκρως ειλικρινής, απλά και μόνο το θέλημα του Αλλάχ.

………….

Ο πρόξενος Ακιντζί ανέφερε τα εξής :

dimetoka bask

¨Εμείς δεν ήρθαμε για φαγητό, ήρθαμε για εσάς¨

¨Καταρχήν εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για το τόσο ωραίο ιφτάρ και προ τον αδερφό μας Σουλεϊμάν Ματζίρ το οργάνωσε και προς τον αδερφό μου Μεστάν που το χρηματοδότησε. Μας συνένωσαν σε ένα τόσο ωραίο τραπέζι. Εμείς είμαστε μέλη μιας τόσο ωραίας θρησκείας ώστε την ίδια στιγμή μείναμε νηστικοί και κατά την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις εντολές του Αλλάχ ανοίξαμε την νηστεία. Ανεξάρτητα από το αξίωμα του καθενός, από το αν είναι φτωχός ή πλούσιος, ψηλός ή κοντός , όποιος και αν είναι, παραμείναμε πεινασμένοι μέχρι την ίδια στιγμή και συναντηθήκαμε στο ίδιο τραπέζι. Αυτό είναι ένα τραπέζι αδερφοσύνης.  Τα φαγητά ήταν πολύ νόστιμα, πολύ ωραία και ευχαριστούμε, αλλά να πούμε το εξής, εμείς δεν ήρθαμε για τα φαγητά, ήρθαμε για εσάς. Εμείς ήρθαμε εδώ για να δούμε τα αδέρφια μας, να ρωτήσουμε για την υγεία τους, να συζητήσουμε φιλικά, να ανανεώσουμε τους μεταξύ μας δεσμούς αδερφοσύνης και να βρεθούμε από κοντά. Έχουμε και άλλα κοινά σημεία. Είμαστε μέλη του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους. Δόξα τον Αλλάχ συναντηθήκαμε σε αυτή την ιστορική πόλη του Διδυμοτείχου. Ελπίζω πως αυτά θα συνεχίσουμε να τα συντηρούμε¨.

dimetoka mescit

Ο πρόξενος Ακιντζί και η επιτροπή που τον συνόδευε, μετά από το ιφτάρ, μετέβησαν στο μεστζίτ Σουλεϊμανίγιε που λειτουργεί υπό την στέγη του συλλόγου και το κατασκεύασαν με τις δικές τους περιορισμένες δυνατότητες και έκαναν εκεί το βραδινό τους ναμάζι.

dimetoka kahve

Ακολούθως τα μέλη της επιτροπής ήπιαν τον καφέ τους σε αίθουσα τσαγιού που βρίσκεται δίπλα στο τζαμί Τσελεμπί Σουλτάν Μεχμέτ  στο κέντρο του Διδυμοτείχου.

¨Δείπνο ιφτάρ με πιέσεις, αστυνομική παρακολούθηση και φακέλωμα¨

dimetoka polis 1

Χριστιανοί του Διδυμοτείχου ξεσηκώθηκαν κατά του ομαδικού ιφτάρ που θα οργανωνόταν από τους μουσουλμάνους του Διδυμοτείχου και εναντιώθηκαν ασκώντας πιέσεις στην ηγεσία του δήμου. Κάποιοι κύκλοι εναντιώθηκαν σφόδρα κατά της διοργάνωσης αυτού του ιφτάρ στην περιοχή του Διδυμοτείχου και εντέλει προκάλεσαν την ανάκληση της απόφασης του δήμου που αρχικά είχε δώσει την άδεια για την οργάνωση αυτού του ιφτάρ. Εντέλει όταν η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισοτιμία και η ισοπολιτεία κόλλησαν, οι ομογενείς του Διδυμοτείχου επιστρατεύοντας τις ίδιες δυνατότητες τους, έστησαν το ιφτάρ τους σε μια ταβέρνα. Η συνάντηση των αδερφών δεν έγινε δυνατό να παρεμποδιστεί. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση , όπως συμβαίνει πάντα η κρατική αστυνομία επενέβη και αστυνομικοί φωτογράφισαν κάθε άτομο και κάθε πινακίδα οχήματος που ερχόταν στο ιφτάρ, με τρόπο σαν να τους φακέλωναν.

……………..

……………..

Μάλιστα κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα, είστε ενήμερος για αυτές τις πρακτικές της αστυνομίας στην Δυτική Θράκη ; Στην ευρωπαϊκή χώρα-Ελλάδα σκέφτεστε να δώσετε ένα τέλος σε αυτές τις πιέσεις και τις πρακτικές ; Για πόσο ακόμη θα γινόμαστε ρεζίλι στον κόσμο ;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΦΟΒΑΣΤΕ ;

 

http://birlikgazetesi.info/haberler/11774-2016-07-05-07-58-35.html

5/7/2016

Previous Article

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΤΖΑΜΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. Θα θελα να υπηρχε μια σφραγιδαρα με το συμβολο «dislike» να του τη καρφωσω μεσα στη μαπα αυτουνου με το ασπρο ταπερ στο κεφαλι και στη συνεχεια καθε ενος που παρεβρεθει. τσιπρα αχ τσιπρα…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *