Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ…

No Comments Share:

Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, βρέθηκαν δίπλα στους νέους

mevlit kandil 2

……………….

Στην Κομοτηνή και σχεδόν σε όλα τα χωριά έγιναν τελετές για το Καντήλι. Με μεγάλη χαρά παρατηρείται πως σε τέτοιες ιερές μέρες στην δυτική Θράκη, οργανώνονται τελετές με την στήριξη ιδιαίτερα της νεολαίας.

Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μετείχαν σε τελετή στο τζαμί του Κίρμαχαλέ όπου νέοι ανέγνωσαν μεβλίτ. Οι νέοι της συνοικίας Κιρμαχαλέ εξέφρασαν την μεγάλη τους χαρά για την συμμετοχή στην τελετή τους  του πρόξενου Ακιντζί και του μουφτή Σερίφ. Και ο πρόξενος όμως Ακιντζί, ευχαρίστησε και εξέφρασε την μεγάλη χαρά που αισθάνθηκε ευρισκόμενος ανάμεσα τους σε αυτή την ιερή και σημαντική μέρα. Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ ευχαρίστησε τα παιδιά λέγοντας του πως ¨Υπέροχο ήταν το μεβλίτ που απήγγειλαν οι νέοι στο τζαμί της συνοικίας Κιρμαχαλέ-Κομοτηνής¨.

Ο πρόξενος Ακιντζί και ο μουφτής Σερίφ μετά από την τελετή μεβλίτ στο Κιρμαχαλέ μετέβησαν στα άμφια όπου μετείχαν σε τελετή μεβλίτ που οργάνωσαν εκεί μαθητές των μαθημάτων Κορανίου. Εκεί οι μαθητές ανέγνωσαν Κοράνι και προσευχές. Ο μουφτής Σερίφα ευχαρίστησε τα παιδιά λέγοντας πως ¨Το πρόγραμμα μεβλίτ για το Καντήλι που οργάνωσαν οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου-Αμφίων ήταν υπέροχο. Τους συγχαίρω όλους. Ο Αλλάχ να τους βοηθά¨.

mevlit kandil 1 mevlit kandil 3 mevlit kandili 4

Εφ. Μπιρλίκ  3/1/2015

Σχ : Να σημειώσουμε πως στην Τουρκία ούτε τον Ερντογάν (που θεωρεί εαυτόν κάτι σαν ημίθεο…) δεν έχουμε δει να μιλά ΜΕΣΑ σε τζαμί. Φαίνεται όμως πως στην ελληνική Θράκη υπάρχει άλλο Ισλάμ, και μπορεί ο εκάστοτε πρόξενος να βγάζει λόγους μέσα στα ιερά τεμένη…

Previous Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Next Article

ΝΕΟΣ ¨ΦΕΤΦΑΣ¨ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *