Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

1 Comment Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα απίστευτο σκηνικό στήθηκε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, από …αλλοδαπό σκηνοθέτη. Σε ένα θέμα που ουδόλως προϊδέαζε για αντιπαράθεση και πάθη, είδαμε να ορθώνεται ένα τείχος ανάμεσα σε πλειονοτικούς και μειονοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων. Για την παραχώρηση χρήσης του παλιού δημοτικού ιατρείου Ηφαίστου σε έναν νεότευκτο σύλλογο των μουσουλμάνων κατοίκων, προκειμένου οι τελευταίοι να κάνουν στα παιδιά τους μαθήματα ελληνικών και ενισχυτικής διδασκαλίας, όλοι – πλην ενός! – οι παρόντες μειονοτικοί σύμβουλοι είπαν ΟΧΙ. Χωρίς ένα αληθινό επιχείρημα, χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο, αρνήθηκαν στον σύλλογο «Ειρήνη» το δικαίωμα να μορφώσει καλύτερα τα παιδιά του, επειδή έτσι ήταν προφανώς η «γραμμή». Ούτε κι όταν ο δήμαρχος εξερράγη κατά της υποκρισίας και των μισόλογων του κάθε ξεφτιλισμένου άλλαξε κάτι: οι 9 στους 10 παρόντες μουσουλμάνοι σύμβουλοι είπαν το ντροπιαστικό ΟΧΙ. Μόνη τιμητική εξαίρεση ο Τζιχάν Ιμάμογλου, ένας άνθρωπος έτσι κι αλλιώς ξεχωριστός από κάθε άποψη.

Όσο για εμάς, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπαμε την θέση μας στην πρωτολογία μας, πως δεν μπορούμε να είμαστε ενάντιοι σε ένα μορφωτικό εγχείρημα μηδενικού κόστους για τον δήμο, ειρωνευτήκαμε την απόλυτη σιγή που έπεσε στην αίθουσα ξαφνικά με το θέμα αυτό και συμφωνήσαμε να περιοριστεί η ισχύς του συμφωνητικού σε δύο αντί για πέντε χρόνια (και βλέπουμε). Όταν ετέθη από τον Αχμέτ Εμρέ το θέμα της ονομαστικής ψηφοφορίας δηλώσαμε ότι εδώ θα ψηφίσουμε ποιοι είμαστε υπέρ της μόρφωσης και της ελληνομάθειας των παιδιών του οικισμού και ποιοι είμαστε εναντίον, για να μην κρυφτεί κανένας πίσω από δικαιολογίες. Και τέλος, ολοκληρώσαμε την ειρωνική μας παρέμβαση κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας: οι δύο ψήφοι μας από τους τρεις ήταν φυσικά ΝΑΙ, ενώ ο επικεφαλής Κώστας Καραΐσκος δήλωσε ότι ψηφίζει …ΟΧΙ για να σπάσει το «απαρτχάιντ»!

Αναρωτιόμαστε, με τι μούτρα θα βγούνε αύριο στον δρόμο οι «εννέα», έχοντας διχάσει έτσι αναίτια το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς μάλιστα καμμία πιθανότητα αλλαγής της απόφασης; Ήταν κάποιο προσκλητήριο όπου έπρεπε να δηλώσουν παρόντες και όλα μετά πάλι σαν να μην έγινε τίποτε; Προφανώς μας έχουν για δεδομένους, αναξιοπρεπείς ή ανόητους κι αυτό πρέπει να μας απασχολήσει.

Η ψηφοφορία της ντροπής!

19/10/2018

Previous Article

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ…

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Εμείς οι νεο-Έλληνες φταίμε που δεν γ*μάμε τα πρέκια στους κwλότουρκους και να τους διώξουμε όπως έκαναν αυτοί δύο φορές στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *