Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Πυρπολήθηκε το τζαμί Γενιτζέμαχαλλέ της Κομοτηνής

yeniceyangin2

Νωρίς το πρωί στην Κομοτηνή πυρπολήθηκε το τζαμί Γενιτζέμαχαλλέ. Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 04:30 από τον Ριντβάν Πασάογλου-κάτοικο της περιοχής, ο οποίος εκείνη την  ώρα πήγαινε στην δουλειά του. Ανακοινώθηκε πως ο Πασάογλου ενημέρωσε τον ιμάμη του τζαμιού και την πυροσβεστική.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε εξ ολοκλήρου η πόρτα του τζαμιού και τμήμα της στέγης. Μεγάλο τμήμα του τζαμιού κατέστη άχρηστο. Δεν αργοπόρησε η επέμβαση της πυροσβεστικής, το αρχηγείο της οποίας είναι σε κοντινή περιοχή. Με την επέμβαση της η πυροσβεστική σύντομα έσβησε την πυρκαγιά.

Ομογενείς της περιοχής, ο ιμάμης του τζαμιού και γείτονες που έμαθαν για την πυρκαγιά, ανέφεραν πως παρά το ότι μετά από το βραδινό ναμάζι η πόρτα κλειδώνεται, αυτοί βρήκαν την πόρτα ανοιχτή. Οι ομογενείς ανέφεραν πως επρόκειτο για απόπειρα πυρπόλησης του τζαμιού. Αστυνομία και πυροσβεστική έκαναν έρευνες στο τζαμί.

Την ίδια βραδιά κόπηκαν δέντρα στο μεστζίτ

Στο μεταξύ την βραδιά που πυρπολήθηκε το τζαμί αυτό, κόπηκαν και τα κυπαρίσσια που βρίσκονταν στο μεστζίτ του Αλάνκουγιού σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων από το τζαμί. Ομογενείς που κατοικούν στην περιοχή, εντόπισαν τις πρωινές ώρες πως τα κυπαρίσσια είχαν κοπεί. Φάνηκε πως από τα συνολικά 13 κυπαρίσσια τα 9 είχαν κοπεί και σπάσει.

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην Γκιουντέμ, ανέφεραν πως πιστεύουν πως τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής πήγε επιτόπου και ενημερώθηκε από τους πολίτες. Στο τζαμί επίσης πήγαν και ενημερώθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος νομού Ροδόπης Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί.

Εφ. Γκιουντέμ  17/4/2015

Σχ : Δεν ξέρουμε κανένα χριστιανό στην Θράκη που να είναι τόσο φανατικά ανόητος που να πάει να προσπαθήσει να πυρπολήσει τζαμί. Αντιθέτως είναι πασίγνωστο πως η Τουρκία με τους αμέτρητους πράκτορες που έχει στην Θράκη, φυσικά και είναι ικανή να κάνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε αυτά τα έχει κάνει και στην Κύπρο….  

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Next Article

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *