Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

AKOMH MIA EKΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…

0 σχόλια Share:

Το συνεχιζόμενο εδώ και αιώνες κουρμπάνι του Αλή Μπαμπά, πραγματοποιήθηκε φέτος στο χωριό Άνω Καμπή του ν. Ροδόπης στις 16 Αυγούστου

461df8524230f0d71d2b26350c990a1f_XL

Στο κουρμπάνι του Αλή Μπαμπά μετείχαν ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Χίλια Χασάν Απτί, πνευματικοί ηγέτες και ο Μεχμέτ Κοτς.
Η εκδήλωση έγινε στον χώρο όπου βρίσκεται το μνήμα του Αλή Μπαμπά και ο κόσμος παρά τον βροχερό καιρό, είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο ένας τον άλλο και να αγοράσουν διάφορα στο παζάρι που στήθηκε. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους μετέχοντες το παραδοσιακό φαγητό της περιοχής ¨μπακιρλαμά¨.
Οι κάτοικοι του χωριού Άνω Καμπή παρά τις δυσκολίες συνέχισαν και φέτος αυτή την παράδοση. Ειδικότερα οι νέοι και οι γυναίκες έδειξαν πόσο αποφασισμένοι είναι για την μετάδοση αυτής της εκδήλωσης και στις επόμενες γενιές.


Ποιος είναι ο Αλή Μπαμπά
Ο Αλή Μπαμπά υπήρξε μι προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διάδοση του τουρκισμού και του Ισλάμ στην Ρούμελη και στην Δυτική Θράκη. Συμμετείχε στην κατάκτηση της περιοχής μαζί με τον Γκαζί Σουλεϊμάν Πασά, και συγκαταλεγόταν μαζί με τον Σαγίντ Αλή Σουλτάν στα ¨40 παλληκάρια¨ . Τα διάσημα αυτά άτομα, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν από τους Οθωμανούς και στήνοντας καλές σχέσεις με τον κόσμο συνέβαλαν στην κατάληψη της περιοχής. Tαυτόχρονα ο Αλή Μπαμπά ήταν μια ηρωική και παλικαρίσια προσωπικότητα. Απέκρουσε τις επιθέσεις που έγιναν σε κατοίκους της περιοχής και τους διασφάλισε μια καλή ζωή. Για αυτό το λόγο και η ταφόπλακα του Αλή Μπαμπά έχει κατεύθυνση προς την δύση. Αυτό θεωρείται από τους κατοίκους της περιοχής ως μια απόδειξη πως οι Οθωμανοί πάντα είχαν κατεύθυνση προς τα δυτικά.

KADIN kOC MEZ

 

 

PROTOKOL MEZAR

 

 

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/8/2015

Previous Article

ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ…

Next Article

8 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΗΝ ΣΙΙΡΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id, pulvinar et, odio dolor. commodo ut Nullam mattis at dapibus