Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Ακόμη δεν μοιράστηκαν τα σχολικά βιβλία ! 

Τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, παρά το ότι ήρθαν από την Τουρκία ακόμη δεν μοιράστηκαν. Δεν είναι κατανοητό το γιατί παρά το ότι πέρασε ήδη ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων, τα βιβλία παραμένουν στις αποθήκες. Σχετικά με το θέμα έβγαλαν κοινή ανακοίνωση οι σύλλογοι αποφοίτων της ΕΠΑΘ Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

 Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή), 12-10-2012

 Αρ. πρωτ. : 38

 Ισκέτσε (Ξάνθη) , 12-10-2012

 Αρ. πρωτ. 36

 ΘΕΜΑ : ¨Σχετικά με τα τουρκικά σχολικά βιβλία που ήρθαν στα σχολεία¨ 

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 με χαρά μάθαμε πως ήρθαν τα βιβλία της τουρκικής διδακτέας ύλης των μειονοτικών σχολείων και είδαμε το άδειασμα των σχετικών οχημάτων.

Ως σύλλογοι δασκάλων και ως δάσκαλοι που εργάζονται στο τουρκόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων της Δυτικής Θράκης είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον ερχομό των βιβλίων από την Τουρκία. Μας λυπεί όμως το γεγονός πως αυτά τα βιβλία δεν μοιράστηκαν μέχρι τώρα στα σχολεία. Ποιος είναι άραγε ο λόγος καθυστέρησης της διαδικασίας ;

Η προσπάθεια που γίνεται από το ελληνικό κράτος για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των μαθητών της μειονότητας είναι αξιοθαύμαστη. Ελπίζουμε πως οι καλόβουλες κινήσεις και οι προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει να επωφεληθεί η μειονοτική εκπαίδευση στην Δυτική Θράκη από όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης του 21ου αιώνα, θα συνεχιστούν.

Με σεβασμό

ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 Εξ ονόματος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου

Ο πρόεδρος Ιμπραήμ Μεμέτ

 

Εξ ονόματος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης

Ο πρόεδρος  Αλή Αχμέτ Χότζα

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/10/2012

Previous Article

ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Next Article

ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *