Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ

No Comments Share:

Η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF δεν μπήκε στην Ελλάδα

Η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρμπατζί Αρίκ χτες στις 21/3/2013 δεν μπόρεσε να μπει στην Ελλάδα. Η Μελέκ Κιρματζί που ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη στην Κομοτηνή με λεωφορείο, όταν έφτασε στην συνοριακή πύλη των Κήπων, δεν της επετράπη να μπει στην Ελλάδα.

Δεν της επετράπη να μπει διότι στο διαβατήριο της δεν έγραφε ¨Ξάνθη¨ αλλά ¨Ισκέτσε¨.

Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε η Κιρματζί, η συνοριακή αστυνομία δεν της επέτρεψε να εισέρθει στην Ελλάδα διότι στο διαβατήριο της αντί για τοποθεσία γέννησης ¨Ξάνθη¨ έγραφε τοποθεσία ¨Ισκέτσε¨. Και έτσι η γεννημένη στην Ελλάδα Τουρκάλα πολίτης Μελέκ Κιρματζί, αναγκάστηκε στους Κήπους, να γυρίσει πίσω στην Τουρκία.

Η Μελέκ Κιρματζί που θα μετείχε σήμερα στο συνέδριο με τίτλο ¨Ελευθερία έκφρασης, μειονοτικός τύπος και ΜΜΕ στην Ευρώπη¨, που οργανώνουν από κοινού η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BAKEŞ), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) και το κόμμα DEB, μη μπορώντας να εισέλθει στην Ελλάδα, υποχρεώθηκε να γυρίσει πίσω.

……………..

Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε πως ¨Είναι ιδιαίτερα λυπηρό πως η διευθύντρια μας των διεθνών σχέσεων δεν μπήκε στην χώρα όπου γεννήθηκε με την δικαιολογία πως στο διαβατήριο της έγραφε Ισκέτσε αντί για Ξάνθη. Δεν επετράπη η είσοδος στην διευθύντρια μας, που ερχόταν για να μετάσχει στις δίκες της Μιλλέτ και της Γκιουντέμ και για να προεδρεύσει στην δεύτερη συνεδρία του διεθνούς συνεδρίου που οργανώνουμε. Και όμως η διευθύντρια μας μόλις πριν από ένα μήνα τον Φεβρουάριο, είχε μπει στην Ελλάδα δίχως πρόβλημα. Η αυθαίρετη αυτή πρακτική της αστυνομίας προκαλεί ανησυχίες¨.

Ιστοσελίδα της ABTTF 22/3/2013

Previous Article

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *