Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κοινή δήλωση των βουλευτών Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν του ΚΙΝΑΛ

0 σχόλια Share:

…………..

¨Ανακοίνωση προς την κοινή γνώμη των βουλευτών Ροδόπης ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ και Ξάνθης ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται ως προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή στις 18/9/2019 για τα 22 έτη του προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων που έγινε με σκοπό την στήριξη της διδακτέας ύλης των μαθημάτων που γίνονται στα ελληνικά στα μειονοτικά σχολεία :

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων που εφαρμόστηκε το 1997 και για πολλά χρόνια στα μειονοτικά σχολεία, με επιστημονική ευθύνη της Θάλειας Δραγώνα και της Άννας Φραγκουδάκη, συχνά ήταν ένα θέμα που εντός της κοινής γνώμης αμφισβητήθηκε για την επιστημονική του εκπαίδευση.

Όπως είναι γνωστό στις συζητήσεις που έγιναν στις αρχές του εκπαιδευτικού έτους 2018-2019 για τα σχολικά βιβλία που είναι στα ελληνικά, φορείς και οργανώσεις με δηλώσεις τους είχαν εκφραστεί ανοιχτά και ξεκάθαρα κατά του προγράμματος, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια.

Έτσι πολλοί σύλλογοι με επικεφαλής τους Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η ΠΕΚΕΜ, Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου, δήλωσαν πως τα βιβλία που στα πλαίσια του προγράμματος ετοιμάστηκαν για την διδακτέα ύλη των ελληνικών μαθημάτων ήταν ανεπαρκή, ζήτησαν να διδάσκονται εκεί τα βιβλία που υπάρχουν στα κρατικά ελληνικά σχολεία και μάλιστα υπήρξαν και κατά τόπους αποφάσεις για αποχή από τα μαθήματα.

Με την κατάσταση να είναι έτσι σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα, με έκπληξη είδαμε οι ίδιες πλευρές αυτής της κοινότητας να μετέχουν ως καλεσμένοι ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 18/9/2019.

Κάθε είδους συμμετοχή από την πλευρά της μειονότητας (υπό την επωνυμία του διαλόγου)  στην εκδήλωση ενός προγράμματος που από την μέρα που εφαρμόστηκε ως τώρα υπό την σκιά  επιστημονικών αμφισβητήσεων συνεχίζει να χρηματοδοτείται, είναι ξεκάθαρο πως θα προκαλέσει σχόλια για έμμεση στήριξη με σκοπό την συνέχιση με την παρούσα μορφή του προγράμματος αυτού.

Ως μειονοτικοί βουλευτές λαμβάνοντας υπόψη τα πολλάκις εκφρασθέντα αρνητικά ανακλαστικά της κοινής γνώμης της μειονότητας, αποφασίσαμε να μην μετάσχουμε στην εν λόγω εκδήλωση.

Μια τέτοια διοργάνωση που δεν οργανώνεται από τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές της μειονοτικής εκπαίδευσης και η οποία θα έχει την έννοια της επιβεβαίωσης ενός προγράμματος (του οποίου η επιστημονικότητα και επιτυχία αμφισβητήθηκε από την πρώτη μέρα) αλλά και των υπευθύνων του, κρίνουμε πως αφίσταται της σοβαρότητας, της ειλικρίνειας, της επιστημονικότητας αλλά και το σημαντικότερο από το να συμβάλει στην μειονοτική εκπαίδευση.

Με αυτή την αφορμή, για μια ακόμη φορά δηλώνουμε πως υποστηρίζουμε τον πραγματικό διάλογο σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση, ενώ πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την συμμετοχή σε μια πλατφόρμα των άμεσα εμπλεκόμενων.

Επιπλέον η πολιτική εξουσία που είναι και η αρμόδια για την επίλυση των θεμάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης, δεν πρέπει να ξεχνά πως το δεσμευτικό σημείο αναφοράς είναι η συνθήκη της Λωζάννης.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/6091?fbclid=IwAR3SPF7D4jXwk7Iax2W871QUI8JeOcSkT6snBalzbno7RXQpY5G9CSR-nqo

18/9/2019

Previous Article

Παράταση προφυλάκισης πρώην εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο της Πόλης

Next Article

ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΜΑΚΙΚΟΥ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων στην Μπρατισλάβα, οι Πομάκοι διεθνής παράγων !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

felis amet, felis id at Donec Aenean suscipit dolor. Phasellus