Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨Τ.Ε.Ξ.¨ ΣΤΟΝ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Επίσκεψη στον Κιλιτσντάρογλου από Τούρκους της Δυτικής Θράκης

1

Επιτροπή 41 ατόμων απαρτιζόμενη από το Δ.Σ. , ομάδες της νεολαίας και του τμήματος γυναικών, περιέγραψε στον Κιλιτσντάρογλου τα θέματα που υπάρχουν στην Δυτική Θράκη.

Μέλη του σωματείου Τουρκική Ένωση Ξάνθη (Τ.Ε.Ξ.) που είναι οργάνωση πολιτών στην Δυτική Θράκη, επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Στην επίσκεψη εκεί μετείχαν ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δικηγόρος Αϊντίν Οζτζάν, οι αντιπρόεδροι του CHΡ Χαλούκ Κοτς, Γκιουρσέλ Τεκίν και Περιχάν Σαρί, ο Γ.Γ. του κόμματος Μπιχλούν Ταμαϊλιγκίλ, ο βουλευτής Ανδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν και ο βουλευτής Τεκίρνταγ Εμρέ Κιοπρουλού.

Σχολιάζοντας κατά την επίσκεψη ο πρόεδρος της Τ.Ε.Ξ δικηγόρος Αχμέτ Κουρτ τόνισε πως στην Δυτική Θράκη οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με πρώτο το εκπαιδευτικό , και δήλωσε τα εξής : Τα σχετικά με τα βακούφια θέματα στην Δυτική Θράκη ακόμη συνεχίζονται. Δεν μας αναγνωρίζεται το δικαίωμα να εκλέγουμε τον μουφτή μας. Έτσι οι ελευθερίες μας από θρησκευτική σκοπιά περιορίζονται. Επίσης παρά τις αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ. δεν αναγνωρίζεται ακόμη επίσημα η Τουρκική Ένωση Ξάνθης¨.

Ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δικηγόρος Αϊντίν Οζτζάν αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία, με πρώτο τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια όπως και θέματα σχετικά με την διαμονή, τις άδειες εργασίας και την ασφάλιση τους, και πρόσθεσε πως ως σύλλογος εργάζονται για την επίλυση αυτών των θεμάτων. Ο πρόεδρος Οζτζάν ανέφερε επίσης πως οι Τούρκοι εκεί έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί

Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την χαρά του που δέχτηκε Δυτικοθρακιώτες καλεσμένους, υπενθύμισε πως το 2011 επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ανέφερε πως ξέρουν τα θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και υποσχέθηκε πως ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πράξουν αυτό που τους αναλογεί.

Περ.Ρόντοπ Ρουζγκαρί 3/1/2014

Previous Article

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Next Article

ΟΙ …ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *