Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΡΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Χουριέτ 7-3-2011

Μπήκαν τα θεμέλια του ονειρεμένου σχεδίου

O πρωθυπουργός Ερντογάν μετείχε στα εγκαίνια του φράγματος Αλάκιοπρού που θα παράσχει ετησίως 75 εκ κυβικά πόσιμου νερού από την Τουρκία προς την KKTC. Μετά την ομιλία του Ερντογάν, μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της KKTC Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ανέφερε πως ¨είναι η ημέρα των γενεθλίων του ¨ και πως πρόκειται για ένα ονειρεμένο δώρο. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την τελετή των εγκαινίων, απέσπασε την υπόσχεση από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που ανέλαβε το έργο, πως θα το τελειώσουν σε 36 αντί για 48 μήνες. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ως ημερομηνία περάτωσης του έργου την 7η Μαρτίου του 2014

Δηλώσεις του Ερντογάν :

¨Εγκαινιάζουμε σήμερα το φράγμα Αλάκιοπρού που μαζί με το φράγμα στο Γκετσίτκιοι στην Κύπρο, θα μεταφέρουμε στον λαό της KKTC 75 εκ. κυβικά νερού τον χρόνο. Εγκαινιάζουμε ένα υπέροχο έργο, ένα έργο που πραγματικά πάει με το τουρκικό έθνος. Τοποθετώντας υποθαλάσσιο σωλήνα νερού πραγματοποιούμε μια παγκόσμια πρώτη. Το έργο αυτό που θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες νερού της KKTC για 50 χρόνια, σε ένα σύντομο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί. Η KKTC εκτός από συγγενής μας , αποτελεί και την κόρη οφθαλμού μας. Είναι ένα μέρος από εμάς. Παρά τα διάφορα εμπόδια η KKTC έχει πετύχει να κάνει αισθητή την παρουσία της στον κόσμο. Και εμείς την στηρίξαμε και συνεχίζουμε να την στηρίζουμε. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται πλάτη με πλάτη. Κάτω από κάθε συνθήκες σταθήκαμε και συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα την KKTC. Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα πραγματικά στέλνει σε όλο τον κόσμο το καλύτερο μήνυμα. Διακηρύττουμε σε όλον τον κόσμο πως η Τουρκία δεν θα αφήσει μόνη της την Κύπρο. Είμαστε σε θέση να κάνουμε βήματα που θα ενδυναμώσουν την οικονομία της KKTC. Ως Τουρκία θα σταθούμε δίπλα στα αδέρφια μας τους Τουρκοκυπρίους κατά την διαδικασία της οικονομικής μεταρρύθμισης. Ξέρουμε ότι μια KKTC που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα μπορέσει να πετύχει και τους πολιτικούς της στόχους. Κύκλοι από το εσωτερικό και από το εξωτερικό πίστεψαν πως βάζοντας φυτίλια και διχόνοιες θα αποδυναμώσουν την Τουρκία. Όμως το έθνος αυτό χάλασε αυτά τα σενάρια. Τώρα αυτά τα παιχνίδια θέλουν να τα παίξουν και στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και KKTC. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία να χαλάσουν οι σχέσεις μας με τα αδέρφια μας στην KKTC.Οι συνεχιζόμενες από το 2004 διαδικασίες διαπραγμάτευσης, θα είναι προς όφελος όλων να μην χαθούνε. Η Νότια Κύπρος δεν ακολουθεί τις προσπάθειες της Β. Κύπρου. Παίζουνε με τον χρόνο. Περιμένουν πως η KKTC θα αδυνατίσει. Θέλω να υπενθυμίσω πως και η υπομονή των Τουρκοκυπρίων έχει ένα όριο. Επιθυμία μας είναι όλο το νησί να επωφεληθεί από αυτό το σχέδιο για το νερό. Εύχομαι αυτό το νερό να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της ειρήνης.

Πρόεδρος της KKTC Ντερβίς Έρογλου :

Οι ιστορικοί θα καταγράψουν αυτό που γίνεται σήμερα ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έγιναν στην Κύπρο. Το ότι έγινε αυτό φέτος την ημέρα των γενεθλίων μου, ανέβασε ακόμη περισσότερο την χαρά και τον ενθουσιασμό μου.

Εγώ επί 35 χρόνια στην KKTC έζησα με το όνειρο πως θα έρθει νερό από την Τουρκία. Σήμερα αισθάνομαι μεγάλη ευτυχία με την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Πρέπει να αναφέρω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κυρίου Ερντογάν για αυτό το σχέδιο. Αναμφίβολα ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ σήμερα είναι ο κύριος Ερντογάν. Ο Τουρκοκυπριακός λαός είναι ευγνώμων. Δεν ξέχασε και δεν ξεχνά αυτά που έγιναν. Είναι δεμένος με την μάνα πατρίδα. Εμείς είμαστε σαν το νύχι με την σάρκα, και αυτό δεν είναι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Η Κύπρος είναι ένα εθνικό θέμα. Η Τουρκία για εμάς είναι η μάνα πατρίδα μας. Για εμάς δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν στο νησί το 1571 και σε αυτούς που ήρθαν στο νησί μετά το 1974.

Η κατάσταση του κράτους της KKTC δεν μοιάζει με κανένα άλλο κράτος. Ο στόχος των γειτόνων μας στον νότο είναι να εμποδίσουν την οικονομική μας εξέλιξη. Αεροπορικά δρομολόγια απευθείας με την Κύπρο δεν είναι δυνατόν. Με αυτό το σχέδιο ενδυναμώνομαι ιδιαίτερα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία θα μπορεί και η Νότια Κύπρος να επωφεληθεί από το νερό.

Ο Τουρκοκυπριακός λαός είναι ένας λαός που ξέρει από πού ήρθε. Δεν ξεχάσαμε πως έγινε η Επιχείρηση Ειρήνης στην Κύπρο. Τα αδέρφια μας που ήρθαν στην Κύπρο τα αγκαλιάσαμε και γίναμε ένα. Κατά καιρούς μπορεί να ακούγονται διαφορετικές φωνές, αλλά εσείς δεν πρέπει βασιζόμενοι σε αυτές να νομίζετε πως μειώθηκε η αγάπη του Τουρκοκυπριακού λαού για την Τουρκία.

Previous Article

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΤΗΣΗΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΟΚΤΟΥΡΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *