Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

No Comments Share:

Πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Κένταυρος τα εγκαίνια της έκθεσης Κοπτικής-Ραπτικής-Κεντήματος και Χειροτεχνίας.

Στις 12 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Κένταυρος τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθημάτων Κοπτικής-Ραπτικής-Κεντήματος και Χειροτεχνίας, που γίνονται υπό την αιγίδα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ). Στα εγκαίνια μετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΞ δικηγόρος Αχμέτ Κουρτ, μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΞ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού Ξάνθης Ισότητα Χουσεΐν Αχμέτογλου και πολλοί ομογενείς.

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο δικηγόρος και πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ. Ακολούθως χαιρετισμό απεύθυναν και ο κ.δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, και ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ακολούθως δόθηκε πιστοποιητικό επιτυχίας στους μαθητές των μαθημάτων Κοπτικής-Ραπτικής-Κεντήματος και Χειροτεχνίας, που συνεχίζονται τρία χρόνια τώρα.

Οι δημιουργίες της δασκάλας των μαθημάτων Χαμιντέ Βελί και των μαθητών, εκτέθηκαν αιχμαλωτίζοντας τα μάτια. Στην εκδήλωση επίσης τον θαυμασμό απέσπασε το συγκρότημα παραδοσιακών χορών της ΤΕΞ, το οποίο με δασκάλους την Τουλίν Χατζιχαλίλ και τον Χουσείν Αχμέτογλου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 15/5/2013

Σχ : Η Τουρκία με αμέτρητους τρόπους διεισδύει στην μειονοτική κοινωνία. Η Ελλάδα τι κάνει αντίστοιχο κ. Αβραμόπουλε ; Διότι καλές οι δηλώσεις για Πομάκους, Ρωμά και Τουρκογενείς, αλλά στην πράξη ΤΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΙΑ των μη τουρκογενών ;  

Previous Article

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ

Next Article

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *