Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

0 σχόλια Share:

Η επισκευή στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη έφτασε στο τέλος

Η συνεχιζόμενη επισκευή που με προσεκτικό και επιμελή τρόπο γίνεται στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, φτάνει στο τέλος της. Οι εργασίες στον κήπο και του εξωτερικού φωτισμού ολοκληρώθηκαν, και το φωτισμένο πλέον κτίριο, κέρδισε πλέον το χαρακτηριστικό να είναι ένα από τα κτίρια που στις νύχτες της Θεσσαλονίκης θα τονίζουν την Οθωμανική της ιστορία. 

Συνεχίζεται η ετοιμασία και η αποστολή των υλικών της έκθεσης προς την Θεσσαλονίκη. Τμήμα εξ αυτών στήθηκε με τεχνικό εξοπλισμό που στάλθηκε από την χώρα μας.

Στην οδό Ησαία που βρίσκεται πίσω από το προξενείο και δίπλα στο σπίτι του Ατατούρκ, στα πλαίσια σχεδίου που εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Οι επισκέψεις στον ανανεωμένο κήπο που περιλαμβάνει και την ροδιά που λέγεται πως φύτεψε ο Αλή Ριζά Εφέντι, θα γίνονται από τις 17 Μαΐου 2013 από την οδό Ησαία. 

Σύμφωνα με τις φυσικές δυνατότητες του κτιρίου και του κήπου, μπορεί να γίνει δεκτός συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών ανά φορά. Καθώς οι πολίτες μας με αυξανόμενους ρυθμούς και κυρίως το Σαββατοκύριακο επισκέπτονται το σπίτι του Ατατούρκ σχηματίζονται πλήθη, και για αυτό είναι σημαντικό κατά την είσοδο τους στον χώρο να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων του προξενείου.

……………..

Η ημερομηνία των εγκαινίων του σπιτιού του Ατατούρκ που παρέχει τις υπηρεσίες του στο ωράριο 10.00-17.00 καθημερινά πλην Δευτέρας συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων και θρησκευτικών γιορτών της χώρας μας και της Ελλάδας, θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό στην κοινή γνώμη.

 Εφ. Μπιρλίκ 13/5/2013

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *