Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…

No Comments Share:

Πρώτος στόχος του επιτρόπου οι εργασίες για την μητρική γλώσσα
64943

Η πρώτη δουλειά που έκανε ο Τζουμαλί Αττίλα που διορίστηκε ως επίτροπος στον δήμου του Ντιγιαρμπακίρ, ήταν να διώξει  τoν Σερίφ Ντερίντζε που ασχολούνταν με τις εργασίες για την μητρική γλώσσα
Μετά από την σύλληψη στις 25/10 και την προφυλάκιση στις 30/10 των συνδημάρχων Ντιγιαρμπακίρ Γκιουλτάν Κισανάκ και του Φιράτ Ανλί, ο διορισθείς εκεί ως έπαρχος Τζουμαλί Αττίλα, μόλις ανέλαβε καθήκοντα απέλυσε πολλούς εργαζόμενους από τον δήμο.

Ένας από τους πρώτους στόχους του επιτρόπου ήταν οι εργασίες σχετικά με την μητρική γλώσσα.  Ο Σερίφ Ντερίντζε που ασχολούνταν με αυτές τις εργασίες και ταυτόχρονα ήταν σύμβουλος του Ανλί, απολύθηκε στις 4 Νοεμβρίου. Ο επίτροπος απέλυσε επίσης τους Μεχμέτ Εμίν Ακτάρ (δικηγόρος) και Σουλτάν Σαφάκ που ήταν σύμβουλοι .

Ο Ντερίντζε ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος για 2 χρόνια στον δήμο  και ιδιαίτερα ασχολούνταν περισσότερο με θέματα γλώσσας, κοινωνίας και πολιτισμού, δήλωσε πως ο επίτροπος τον απέλυσε δίχως καν να τον συναντήσει. Ο Ντερίντζε είπε πως επί χρόνια ο δήμος κάνει σημαντικές εργασίες στο θέμα της γλώσσας και πρόσθεσε πως το πρώτο χτύπημα από τον διορισμό του επιτρόπου το δέχτηκαν οι εργασίες που σχετίζονταν με την γυναίκα, τον πολιτισμό και την μητρική γλώσσα.

¨ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ¨

Ο Ντερίντζε υπενθύμισε πως επί μακρόν στους δήμους του DBP, υπάρχει μια παροχή δημοτικών υπηρεσιών στηριγμένη στην πολυγλωσσία, η οποία τώρα τερματίζεται δια του επιτρόπου. Ο Ντερίντζε λέει πως δεν υπήρξε ανοχή ούτε καν στην ύπαρξη κουρδικών και στις ιστοσελίδες των δήμων και προσθέτει πως αυτό είναι σημάδι πως περνάμε στην περίοδο της μίας γλώσσας
https://www.evrensel.net/haber/295724/kayyimin-ilk-hedefi-anadil-calismalari

14/11/2016

Σχ : Προσέξτε το παράδοξο. Αυτοί οποίοι διορίζουν επιτρόπους παντού στην χώρα τους (δήμους, ιδιωτικές εταιρίες, ιδρύματα κ.α.) , έρχονται μετά και εγκαλούν την Ελλάδα γιατί λέει διορίζει μουφτήδες και βακουφικές επιτροπές (κάτι που γίνεται σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες) !

Previous Article

ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ

Next Article

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *