Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

No Comments Share:

Συνδεδεμένη με το θέμα των Μουφτήδων η Θεολογική Σχολή

fft64_mf1595287

Η μοίρα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που βγάζει ιερείς, είναι στα χέρια των μουφτήδων. Εάν αναγνωριστούν οι εκλεγμένοι από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης μουφτήδες, τότε μετά από 42 χρόνια θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 

Μεσανατολικό έχει γίνει η ιστορία σχετικά με το αν θα ανοίξει ή όχι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Η κυβέρνηση έστω και αν βλέπει θετικά το άνοιγμα της σχολής που παραμένει κλειστή από το 1971, περιμένει όμως ¨βήμα¨ από τη Ελλάδα. Η μοίρα της Θεολογικής σχολής που βγάζει ορθόδοξους θρησκευτικούς λειτουργούς φαίνεται να είναι συνδεδεμένη με το στάτους των μουσουλμάνων μουφτήδων. Η κυβέρνηση θέτει ως όρο για το άνοιγμα της σχολής αυτής, την αναγνώριση από την Ελλάδα των μουφτήδων που εξέλεξαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

…………..

Παρά το ότι από νομική σκοπιά το άνοιγμα της σχολής είναι τόσο εύκολο, εδώ υπεισέρχεται όμως η αρχή της αμοιβαιότητας. Η κυβέρνηση περιμένει ένα βήμα από την Ελλάδα. Τα βήματα που περιμένει η Τουρκία είναι η απόδοση των δημοκρατικών δικαιωμάτων της Τουρκικής μειονότητας Δ.Θράκης.

Στην Δυτική Θράκη αναφέρεται πως ζούνε 1,3 εκ. Τούρκοι μουσουλμάνοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ¨τουρκικής¨ μειονότητας είναι η μη αναγνώριση των μουφτήδων που επέλεξαν. Η Ελλάδα αντί των αιρετών, κάνει διορισμούς. Σε Ξάνθη και Κομοτηνή υπάρχουν διορισμένοι μουφτήδες. Τους γάμους της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης τελούν οι διορισμένοι μουφτήδες. Και οι ιμάμηδες των τζαμιών καθορίζονται από τους διορισμένους από την Ελλάδα μουφτήδες.

……………..

Εφ. Ραντικάλ 15/8/2013

 Σχ : Η ημερομηνία του δημοσιεύματος ΔΕΝ είναι λάθος.

Ας θυμίσει κάποιος στους Οθωμανούς, πως αν μπούμε σε αμοιβαιότητες μάλλον δεν τους συμφέρει…. Τι θα λέγαν ας πούμε αν προτείναμε πληθυσμιακή αμοιβαιότητα των δύο μειονοτήτων; 

Και όσο για την Χάλκη, επειδή μας έχουν πρήξει με τα ανταλλάγματα που κάθε φορά ζητάν, αν είναι κάθε φορά να έχουμε τέτοια,  η πρόταση μας είναι να γίνει ένα ωραίο…. εστιατόριο με θέα θάλασσα!  

Previous Article

ΤΟ ¨ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ¨ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ….

Next Article

VIVA !!!!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *