fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΦΟΔΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΡΛΙΚ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗ. ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ !

0 σχόλια Share:

Ο Καλατζής ήρθε, έφερε ένταση, βομβάρδισε, και μετά παράτησε την εκδήλωση και έφυγε !

90 3

Στην εκδήλωση με τίτλο ¨ ¨Η συνθήκη της Λοζάνης 90 χρόνια μετά¨ που πραγματοποιείται στο κτίριο της νομαρχίας, δεν φτάνει που άρχισε και όπως φάνηκε τίποτε δεν έχει αλλάξει, ξέσπασε και ¨κρίση τουρκικών¨ και ακολούθως ο Καλατζής στην ομιλία του βομβάρδισε την μειονότητα και την Τουρκία, και αντιλαμβανόμενος την πορεία της εκδήλωσης, την εγκατέλειψε.

Για μια ακόμη φορά φάνηκε καθαρά πως στα θέματα της εκπαίδευσης της μειονότητας και στα θρησκευτικά θέματα, σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη, δεν μπόρεσε να φανεί ως ένας ενωτικός και κατευναστικός αξιωματούχος που θα αντιμετώπιζε τα ευαίσθητα θέματα.

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης σφραγίστηκε από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζή. Ουσιαστικά το φυτίλι αυτών που θα γινόταν το άναψε με την ομιλία του εδώ ο Καλαντζής.

Για πρώτη φορά οι άνθρωποι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ταπεινώθηκαν τόσο ξεκάθαρα. Ο Καλαντζής επιτέθηκε στους εκλεγμένους μουφτήδες και επιτέθηκε και στην Τουρκία. Όταν ο Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν τον ρώτησε ¨Πότε θα καλέσετε σε εκδηλώσεις τους εκλεγμένους μουφτήδες ;¨, χρησιμοποίησε την φράση ¨ούτε εξελέγησαν, ούτε μουφτήδες είναι¨.

Εν ολίγοις, ο Καλαντζής οργισμένος είπε βαριές κουβέντες και για μια ακόμη φορά φανέρωσε την οπτική γωνία του ελληνικού κράτους για την μειονότητα.

Διάβασε τα ¨μαύρα¨ στο λευκό χαρτί που έφερε μαζί του από την Αθήνα και τα διέλυσε όλα.

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής φέρεται να εναντιώθηκε στο να κάνει ο δημοσιογράφος-ομιλητής Εβρέν Ντεντέ την ομιλία του στα τουρκικά. Και όμως αυτό είχε αποφασιστεί εβδομάδες πριν και μάλιστα είχε έρθει επαγγελματίας μεταφραστής από την Θεσσαλονίκη που θα μετέφραζε τα τουρκικά σε ελληνικά.

Ο Ιλχάν Αχμέτ εγκατέλειψε την εκδήλωση και δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει το περιστατικό. Ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά επίσης εξοργίστηκε, και ανέφερε πως αυτά που ειπώθηκαν είναι απαράδεκτα και ότι αυτά που ακούστηκαν στην εκδήλωση είναι μακριά από την λογική ενός σοβαρού κράτους.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανέφερε πως αυτό που αναφέρθηκε από ομιλητές πως η Τουρκάλα της Δυτικής Θράκης καταπιέζεται δεν αντανακλά την αλήθεια και αποτελεί και μια προσβολή ενάντια στην μειονότητα.

Όταν έγινε ερώτηση για ποιο λόγο δεν επετράπη στον δημοσιογράφο Εβρέν Ντεντέ να μιλήσει στα τουρκικά και ζητήθηκε να ξεκαθαριστεί το θέμα, η Θάλεια Δραγώνα πήρε το μικρόφωνο και ανέφερε πως επρόκειτο για οργανωτικό λάθος που δεν οφείλεται σε τρίτους αλλά προέρχεται από τους ίδιους.

Μετά από αυτό υπήρξε ξαφνικά ταραχή στην αίθουσα. Όταν αξιωματούχος που καθόταν στην πρώτη σειρά ανέφερε πως δεν είναι ενάντιοι στην ομιλία σε τουρκικά αλλά λόγω της έλλειψης επαγγελματία μεταφραστή θα μπορούσαν να υπάρξουν λάθη στην μετάφραση, η κυρία που είχε έρθει για την μετάφραση από τουρκικά σε ελληνικά από την Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που την προσβάλλει, πως δεν το αποδέχεται και φωνάζοντας πως είναι επαγγελματίας μεταφράστρια προκάλεσε στιγμές έντασης στην αίθουσα.

Από το σημείο αυτό και μετά τα νεύρα εντάθηκαν και ο Καλαντζής φάνηκε να εγκαταλείπει την αίθουσα με νευρικό τρόπο λέγοντας πως θα έχανε το αεροπλάνο. Έτσι λέχθηκε από ευρισκόμενους στην αίθουσα πως ένας διπλωμάτης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ευαισθησία του σχετικά με την Δυτική Θράκη σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση, και έφυγε.

¨Οι μουσουλμάνοι μπορούν να εκλέξουν τον μουφτή τους¨

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης από την αρχή ανέφερε πως οι εκλεγμένοι μουφτήδες έχουν κερδίσει την δίκη στο ΕΔΑΔ, και ότι στην Δυτική Θράκη ακόμη και 10 άτομα αν θέλουν έχουν το δικαίωμα να συναντηθούν και να εκλέξουν τον μουφτή τους. Ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στην εκλογή μουφτήδων και ότι πρόβλημα συνιστούν οι δικαστικές τους αρμοδιότητες.

……………

Εφ. Μπιρλίκ 23/11/2013

Σχ : Πραγματικά πολύ καλός ο Καλατζής ! Ενδεικτικό του πόσο καλός ήταν είναι ότι στο κείμενο-κατηγορητήριο της Μπιρλίκ δεν εμφανίζει κάποια συγκεκριμένη φράση για να τον διαβάλλει, αλλά περιορίζεται σε γενικότητες του τύπου ¨επιτέθηκε στην μειονότητα, επιτέθηκε στην Τουρκία¨ και άλλες παρόμοιες γενικότητες-μπαρούφες. 

Επίσης να αναφέρουμε πως έστω και αν λήφθηκε την τελευταία στιγμή ήταν σωστότατη η απόφαση της κ. Δραγώνα να μην γίνει η ομιλία στα τουρκικά αλλά στα ελληνικά. 

http://www.dailymotion.com/video/x17idss_lozan-90-yil-kalacis-video-2_news?from_related=related.page.int.behavior-meta2.0b594f4b97a083c5d2793af407713a0d138517866

http://www.dailymotion.com/video/x17ifch_lozan-90-yil-kalacis-video-3_news?from_related=related.page.int.behavior-meta2.4ec55591af8ecb07f3cf508f90f3d75d138517904

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.