Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΚΑΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Συνέδριο για τις γυναίκες της Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή

Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ 18 και 19 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, «Συνέδριο για τις Tουρκάλες γυναίκες της Δυτικής Θράκης». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Chris&Eve με τη συμβολή της Πλατφόρμας Γυναικών Δυτικής Θράκης, του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Η ανακοίνωση της Πλατφόρμας Γυναικών Δυτικής Θράκης έχει ως εξής:

«ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ».

Ο σκοπός της δραστηριότητας:

Να πληροφορήσει όσον αφορά στο θέμα της ισότητας γυναικών-ανδρών και στις ευθύνες, στην ποικιλία των ρόλων και στην κοινωνική θέση των Τουρκάλων γυναικών της Δυτικής Θράκης και κατ’ επέκταση του τουρκικού λαού της Δυτικής Θράκης.

Στα πλαίσια αυτά, σκοπός είναι:

Να συγκεντρωθούν οι γυναίκες της Δυτικής Θράκης που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Θράκης και του κόσμου και να διασφαλισθεί η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

Να προσφερθεί βήμα σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν τις ιδέες τους σχετικά με τη γυναίκα στη Δυτική Θράκη και να συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο, στις δραστηριότητες των γυναικών από πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική σκοπιά.

Να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στο θέμα των προβλημάτων και της κοινωνικής θέσης της γυναίκας στις περιοχές όπου διαβιεί.

Να συμβάλλουμε όσον αφορά στην ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στους κόλπους της κοινωνίας, στη διασφάλιση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην κοινωνία και στη διαμόρφωση υγειών κοινωνιών δια της υιοθέτησης των ρόλων που οι γυναίκες καλούνται να ενστερνιστούν από τη γέννησή τους και κατά την πορεία της ζωής τους.

Οι δραστηριότητες των γυναικών στη Δυτική Θράκη

Λέγοντας γυναίκα στη Δυτική Θράκη, συνειρμικά εννοούμε μια μειονότητα, μέσα στη μειονότητα, εννοούμε πολίτες με ασαφή κοινωνική τάξη που βγάζουν σιωπηρές κραυγές μέσα σε γκέτο. Οι δραστηριότητες των μειονοτικών γυναικών χωλαίνουν σε σχέση με τις αντίστοιχες δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ η οργάνωση των γυναικών σε συλλόγους προχωρά με πολύ μικρά βήματα. Οι ερασιτεχνικές αυτές ενέργειες, ξεκίνησαν, εμπειρικά, μέσω της ίδρυσης των γυναικείων τμημάτων διαφόρων ΜΚΟ.

Τα γυναικεία τμήματα, στα πλαίσια της κοινωνικής προόδου στη Δυτική Θράκη, έθεσαν στόχους όπως να συνεισφέρουν στη ζωή των γυναικών και προσπάθησαν να προσφέρουν τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους, στη γυναίκα της Δυτικής Θράκης που φαίνεται να βρίσκεται πολύ πίσω από την εποχή της.

Σήμερα, πέραν των γυναικείων τμημάτων των ΜΚΟ πολλοί γυναικείοι σύλλογοι στους οποίους συμμετέχουν οι γυναίκες της Δυτικής Θράκης, εκτός του αγώνας τους για τα δικαιώματα των γυναικών, δίνουν αγώνα και για την ταυτότητά τους. Ο νομικός αγώνας για την ταυτότητα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ν. Ροδόπης» και του «Πολιτιστικού Συλλόγου Τουρκίδων Γυναικών Ν. Ξάνθης», συνεχίζεται.

Πέραν τούτου, η πλατφόρμα γυναικών της Δυτικής Θράκης, με τη μορφή πρωτοβουλίας ενός γυναικείου συλλόγου που δραστηριοποιείται στη Δυτική Θράκη ή ενός ΜΚΟ που αποτελείται από γυναικεία τμήματα, έκρινε σωστό να οργανώσει συνέδριο για τις γυναίκες της Δυτικής Θράκης, με τη συμβολή του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, με σκοπό να ρίξει φως και να καθοδηγήσει τις Τουρκάλες γυναίκες της Δυτικής Θράκης σε αυτόν τον αγώνα τους.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 19 Μαΐου 2012. Στο συνέδριο θα υπάρξουν τέσσερις βασικές επιτροπές: η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πέραν των τεσσάρων αυτών βασικών συνεδριών, θα υπάρξουν περί τις 60 υποσυνεδρίες.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου 2012 και θα λήξει στις 19 Μαΐου με τις εκθέσεις της γενικής συνέλευσης, την παρουσίαση των εισηγήσεων και το πολιτιστικό πρόγραμμα».

Περιοδικό Αζινλίκτσα 17-3-2012

Σχόλιο : Λέτε να είναι τυχαίο που το συνέδριο συμπίπτει χρονικά με την εθνική γιορτή της Τουρκίας στις 19-5 ; Και επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιός και για ποιόν λόγο άραγε βάζει τα χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης….

Previous Article

ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΣΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *